Rozrusznik
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Rozrusznik
Witam. Od dłuższego czasu zauwazyłem,że podczas odpalania(nie wazne,czy zimny,czy ciepły) Po odpaleniu wyda dźwiiek zaskrzeczy-trzeba na prawde idelanie pościć kluczyk,aby ładnie odpalił-problem z rozrusznikiem? Jeśli chodzi o odpalanie odpala za pierwszym razem.
-
- Nowicjusz
Re: Rozrusznik
Bendix się nie cofa i gdy silnik już się kręci sam to jeszcze przez moment napędza rozrusznik. Wymień jak najszybciej, bo pewnego dnia tak zostanie i będzie lipa.
Rozrusznik
Dzieki kolego za szybka odpowiedz Mamy u nas pana,który regeneruje rozruszniki i nie wiem jakie sa koszty wymiany takiego bendixu. Powiesz mi jeszcze,czy jestem sam w stanie zdemontować samodzielnie i zanieść sam rozrusznik obniży mi to koszty usługi
-
- Nowicjusz
Niewiem jak w mk4 wyglada dojscie. Ja to wymienialem u mechaniks. Wiekszosc rzeczy robil z dolu dodatkowo musial podpierac silnik dodatkowym podnosnikiem z 40 min mu to zajelo.
Niewiem czy samemu to bedzie tak latwo bez podnosnika.
Niewiem czy samemu to bedzie tak latwo bez podnosnika.
Rozrusznik
Jest łatwo tylko trzeba wyjąć akumulator i odkręcić jego podstawę i rozrusznik masz na wierzchu. Bendiksu być może nie trzeba wymieniać tylko wystarczy umyć wszystko i nasmarować dobrze przekładnię planetarną. W dziale faq jest fotoporada jak to robić.
-
- Gadatliwa bestia
- Auto: Volkswagen Golf
I przy okazji z racji że wyciągnięty wymienić wspomniany bendix,szczotkotrzymacz,tulejki i bieżnie a za pół roku cewkę
Rozrusznik
dzięki za pomoc dzisiaj dzwoniłem do elektryka i za dwa tygodnie kazał podjechac i zregeneruje-cena z robcizną i regeneracja w granicach 150zł dobra cena,czy szukać nowego rozrusznika??
Rozrusznik
Rozrusznik zrobiony-mieliście racje przyczyna był bensix-widać różnice w odpalaniu bardziej żywiołowy jest Elektryk mówił,że od nowości nie był ruszany-twarda sztuka Dzieki za pomoc