Pasek na alternatorze piszczy.
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam forumowicze. Tak jak w temacie u mojego autka piszczy pasek na alternatorze. Nie dziwilo by mnie to gdyby nie to że niedawno fo wymieniłem. Po odbiorze go Piszczal trochę a później już się uciszylo...czytałem o teorii że po kilkuset km Paseek ucichnie bo musi się dopasować...ale nie wiem czemu teraz się odzywa...z zimną złapał wilgoci? Co na to poradzić?.
Zimno się robi twardnieje. Po piszczy rozgrzeje się i chodzi elegancko.
Golf 2 jest moim pierwszym samochodem i w dodatku na gaz, więc proszę nie bijcie.
Słaby naciąg, może kijowy pasek sie trafił, wymień na inny, albo koło pasowe do wymiany
umnie tez piszczy a dokładnie rolka , weź wd-40 odpal motor i popsikaj na rolke napinacza jak ucichnie to masz winowajce moze byc tez pasek luźny albo siadło ci sprzęgiełko jednokierunkowe w alternatorze zajechać do elektryka i bedzie wiadomo
- matisim
- VWGolf.pl Killer
- Auto: bmw
- Kontakt:
Re: Pasek na alternatorze piszczy.
W tdikach bardzo często winnym za Piszczenie paska jest to duże koło pasowe. Na 5 przerabianych takich problemów miałem 5 koł do wymiany same paski i rolki dały efekt na parę km.
Wysłane z mojego D5503 przy użyciu Tapatalka
Wysłane z mojego D5503 przy użyciu Tapatalka
Popsikalem wd40 i ucichił...ale później wraca do tego samego stanu.
tak chyba wyglądało w moim przypadku dodatkowo ja mam benzynematisim pisze:same paski i rolki dały efekt na parę km.
w benzynie rzadko padają koła wału, gdyż nie są tak obciążone jak w TDI.
wd-40 popsikałeś na rolkę czy na co? Jeśli na rolkę i jak piszesz ucichło na jakiś czas to masz przyczynę.
a może napinacz po prostu siadł? wszystkie pozostałe koła pośrednie mam na myśli kompresor itd są okey?
jeśli masz alternator ze sprzegiełkiem to może ono hałasuje.
Musisz poszukać.
A pasek jakiej firmy? GATES?
wd-40 popsikałeś na rolkę czy na co? Jeśli na rolkę i jak piszesz ucichło na jakiś czas to masz przyczynę.
a może napinacz po prostu siadł? wszystkie pozostałe koła pośrednie mam na myśli kompresor itd są okey?
jeśli masz alternator ze sprzegiełkiem to może ono hałasuje.
Musisz poszukać.
A pasek jakiej firmy? GATES?
Wd popsikałem na rolkę i ucichło...nie dziwiło by mnie gdyby piszcał z rana ale on piszczy po rozgrzaniu się. A jeżeli chodzi o pasek to nie wiem jakiej firmy. napinacz wygląda dobrze.
przecież sam sobie odpowiedziałeś. Skoro popsikałeś rolkę i zniknęło piszczenie to trzeba ją zmienić.