Brak mocy po odpaleniu

Tutaj piszemy o problemach dotyczących silników benzynowych

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

19Daniel87
Nowicjusz
Nowicjusz

Brak mocy po odpaleniu

Post autor: 19Daniel87 » czw wrz 03, 2015 14:04

Witam
Jakiś czas temu zacząłem tracić moc w moim Golfiku przede wszystkim przy wjeździe pod górę co wcześniej mi sie to nie zdarzało. Mechanik przekopał całe auto ale nic nie umiał znaleźć . Komputer mu pokazywał ze nieregularnie pracuje ale nie umie zidentyfikować problemu . Ale to nie jest takie uciążliwe da sie przeżyć. Po pewnym czasie zaczęły sie problemy po odpalaniu samochodu tzn. Zapalam auto i brak mocy dodaje gazu a on zamula i spada z obrotów czasem gaśnie ,do puki nie było to przy każdym odpaleniu sie tym nie przejmowałem ale teraz to już jest norma co odpalę muszę chwile odczekać a po jakichś 20 sekundach auto zaczyna pracować normalnie. Mechanik nad nim siedzi już tydzień z komputerem i nic :/ silnik 1,6 wersja Q rok 2003 .
Mechanik to znajomy i powiedział ze mam sie gdzieś na forum spytać bo może ktoś miał podobny problem a nie chce mnie narażać na dodatkowe koszty . Dlatego POMÓŻCIE :)

Awatar użytkownika
jjaworskyy
Użytkownik
Użytkownik

Brak mocy po odpaleniu

Post autor: jjaworskyy » czw wrz 03, 2015 20:51

Mierzyłeś ciśnienie na cylindrach?

icman
Nowicjusz
Nowicjusz

Brak mocy po odpaleniu

Post autor: icman » pn wrz 07, 2015 16:20

a czujnik wałka rozrządu i wału korbowego sprawdzałeś ?

19Daniel87
Nowicjusz
Nowicjusz

Brak mocy po odpaleniu

Post autor: 19Daniel87 » wt wrz 08, 2015 13:01

dzięki za podpowiedzi przekaże mechanikowi a raczej spytam sie czy te czynności wykonywał :)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Benzyna”