Jak w temacie maszyna nie wchodzi na obroty. Filmik z pracy sinika : " onclick="window.open(this.href);return false;
Po odpaleniu gaz w podłodze a on chodzi jak widać .
Jedyny błąd który jest zgłoszony to czujnik położenia wału 00513 czujnik G28 - sygnał niezrozumiały
Nadmienie że w aucie zrobiłem do tej pory :
- wymieniony czujnik położenia wału,
- wymianieona przepustnica,
- wymieniony czujnik położenia wałka rozrządu,
- silnik sprawdzony pod względem przeskoczenia paska rozrządu (ustwiony od nowa na punkty),
- podmieniona kaseta sterująca silnikiem,
- wymieniona pompa paliwa,
dalej brak pomysłu - proszę o pomoc
Nie wchodzi na obroty.
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Nie wchodzi na obroty.
Problem ewidentnie z czujnikiem położenia wału. Jak nie pomogła wymiana to musisz sprawdzić
kable jakie do niego idą.
kable jakie do niego idą.
Re: Nie wchodzi na obroty.
Kolego kable sprawdzone do samego sterownika.poszedłem nawet o krok dalej i wstawiłem nowe kable między czujnikiem a sterownikeim - nic nie pomogło.
Nie wchodzi na obroty.
Jeżeli czujnik wymieniłeś na sprawny (najlepiej oryginalny) i masz nowa wiazkę to nie pozostaje nic innego jak podmienić sterownik. Dla pewności jeszcze możesz sprawdzić czy pierscień/koło z wypustem z którego ten czujnik sczytuje sygnały jest dobrze osadzony.
Nie wchodzi na obroty.
Sprawa rozwiązana zakupiłem nowy czujnik w serwisie VW i maszyna chodzi - jednak zamienniki nie zawsze działają. Dzieki za podpowiedzi.