[1.8] Wysokie obroty i odstający wąż

Tutaj piszemy o problemach dotyczących silników benzynowych

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

DannyBreivik
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: DannyBreivik » pn gru 22, 2014 18:48

Witam, mam problem z moim pierwszym w życiu samochodem, kupiłem go 4 dni temu niestety w komisie. Od początku borykam się z problemem z obrotami, które cały czas stoją na poziomie 1800-2000, zdarza się, że falują. Wymieniłem już czujnik temperatury ponieważ fabryczny nie dawał wogóle rezystancji między pinami 1 i 3, niestety nic to nie pomogło chociaż po wypięciu go obroty trochę opadły do poziomu 1200. Auto cały czas pracuje na ssaniu, zużycie paliwa jest masakryczne, mam jeszcze instalacje gazową, której nikt mi nie wyreguluje dopóki nie załatwie sprawy z obrotami. Zauważyłem też dzisiaj przy gaźniku, że mam niepodłączony wąż, chciałbym się zapytać co mogę zrobić z tym fantem, a raczej gdzie go podłączyć
ObrazekObrazek

Na drugim zdjęciu jest wymieniony czujnik, szukam pomocy, nie mam doświadczenia z samochodami więc proszę o wyrozumiałość

ps. zapomniałem dodać, nie znam oznaczenia silnika ponieważ na klapie bagaznika nie ma nalepki a nalepka na osłonie paska jest starta na tyle że nie da się nic odczytać, może pomoże fakt iż auto jest z 92r

bioly05011
VWGolf.pl Killer
VWGolf.pl Killer

Post autor: bioly05011 » pn gru 22, 2014 21:52

kolego to nie gaźnik,a mono wtrysk,przewód ten musi być wpiety z tyłu w króciec na wierzchu wtrysku przykrecony trzema śrubami,włóż rękę powinieneś wyczuć palcem,obroty mogą byćdlarego wysokie,lub tps do regulacji

Sprzedam części do pomp wtryskowych,całe pompy 110afn,90 1z, 90 Z górnym przelewem,pompa renault 1.9dti tłok 11

DannyBreivik
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: DannyBreivik » pn gru 22, 2014 22:53

Dziękuje bardzo bioly za pomoc z tym przewodem, wpiąłem go, obroty ustabilizowały się, ale po rozgrzaniu trochę silnika obroty znowu wzrosły, wypiąłem na noc akumulator, może reset ECU pomoże

bioly05011
VWGolf.pl Killer
VWGolf.pl Killer

Post autor: bioly05011 » pn gru 22, 2014 23:09

przydałoby się zrobic adaptację przepustnicy, możesz włączyć postoje przy zdjetej klemie ,jak nadal problem bedzie występował trzeba sprawdzić,czujnik biegu jałowego i ustawienie czujnika tps

Sprzedam części do pomp wtryskowych,całe pompy 110afn,90 1z, 90 Z górnym przelewem,pompa renault 1.9dti tłok 11

DannyBreivik
Nowicjusz
Nowicjusz

Re: [1.8] Wysokie obroty i odstający wąż

Post autor: DannyBreivik » wt gru 23, 2014 00:28

bioly05011 pisze:przydałoby się zrobic adaptację przepustnicy, możesz włączyć postoje przy zdjetej klemie ,jak nadal problem bedzie występował trzeba sprawdzić,czujnik biegu jałowego i ustawienie czujnika tps
Adaptacje mogę zrobić w sumie samemu, jutro lub pojutrze powinien już interfejs przyjść to się podepnę, gdzieś był poradnik jak przeprowadzić ją, przy okazji dowiem się z błędów co dokładnie jeszcze jest. Odezwę się i zdam relację jutro co i jak :)

Awatar użytkownika
grandi
Lord GTI
Lord GTI
Auto: Octavia
Silnik: AQY

Post autor: grandi » wt gru 23, 2014 23:08

Wymień nastawnik przepustnicy potocznie zwany silniczkiem krokowym , po odpieciu aku na 5 min komp sam sie restartuje a po zal silnika przepustnica sama sie adaptuje

...wiesz co jest szykiem , jeździć klasykiem a nie plastikiem...

Temat o moim golfie viewtopic.php?f=87&t=519932" onclick="window.open(this.href);return false;

ODPOWIEDZ

Wróć do „Benzyna”