Nie odpalający silnik
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Re: Nie odpalający silnik
A wiec zrobiłem próbę i zalałem do 2 i 3 cyl benzyny. Jakie było moje zdziwienie rano jak w 2 cyl było pusto a w 3 pełno benzyny... Nie wiem już co o tym myśleć
Nie odpalający silnik
No i już mam pierwsze info, że do wymiany są wszystkie prowadnice w zaworach wydechowych, w każdym cylindrze.
Ale czy to by mogło spowodować, że silnik nie chciał odpalić ?
Ale czy to by mogło spowodować, że silnik nie chciał odpalić ?
Nie odpalający silnik
Nie wiem co teraz robić. Głowica wróciła juz zrobiona i niby można by już składać silnik, ale czy to ze po zalaniu benzyny do dwóch cyl z jednego ubyło, a z drugiego nie o czymś świadczy?
Nie odpalający silnik
a co z głową ?czy w końcu wiesz co było przyczyną braku kompresji?Czy zawory były szczelne?
Golf Mk4 1.8t ARY 187km
Golf Mk1 1.5D
Golf Mk1 1.3
Golf Mk2 1.6 TD
Golf Mk4 1.6sr
Golf Mk1 1.5D
Golf Mk1 1.3
Golf Mk2 1.6 TD
Golf Mk4 1.6sr
Nie odpalający silnik
Wszystkie prowadnice zaworów wydechowych wymagały wymiany, podobno się nie domykały. No i ten zmieniony kolor tłoka, to też jest dziwne.
Nie odpalający silnik
Skoro głowica jest zrobiona to sprawdź jeszcze ją na szczelność i składaj. Zmieniony kolor tłoka może świadczyć np. o lejącym wtrysku paliwa lub zwiększonej dawce paliwa na skutek mniejszej mocy z nieszczelnego cylindra - sterownik wtedy daje większą dawkę aby wyrównać moc.