http://www.clubpolo.co.uk/forum/lofiver ... 68386.html
Sorry za odkop. Znalazłem fajny temat i właśnie dotyczył on kompresora eaton. Kompresor zamontowany został w silniku i tu uwaga... 1.416V 75 koni mechanicznych, tak odpisał właściciel na pytanie jaka była moc wyjściowa
[youtube][/youtube]
kompressor do wolnossaka
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- antekswirol
- Ma gadane
- Kontakt:
kompressor do wolnossaka
Witam dopnę się do tematu bo nosze się z zamiarem uturbienia mojego 1,8 RP więc;
Posiadam części ;
turbinkę z td chyba oznaczenie k13 małaśrednica ok 30 40 mm z tego co dowiadywałem się ma max 0,5 bara przy ok 6k/7k obrotów znajomy uzywał tego turbo do 1.6 pn ale na 3 biegu i ok 5/6 tyś obr. brakowało mu paliwa
pompe olejową z td z łapą tylną
dolot i kupe gratów z td
za grosze mogę mieć wtryski z 1.3 nz lub 1.8 pb + głowica i dolot
czy trzeba zmieniać sterownik itd?
silnik jest w super stanie ubytków w oleju brak mam przejechane ponad 8k km od wymiany i olej dalej klarowny (w miarę )
czy da rade spiąć wszystko w jedną całość czy trzeba jakiś mega mega przeróbki robić ja napisał kolega dziab3 zaraz na początku
Posiadam części ;
turbinkę z td chyba oznaczenie k13 małaśrednica ok 30 40 mm z tego co dowiadywałem się ma max 0,5 bara przy ok 6k/7k obrotów znajomy uzywał tego turbo do 1.6 pn ale na 3 biegu i ok 5/6 tyś obr. brakowało mu paliwa
pompe olejową z td z łapą tylną
dolot i kupe gratów z td
za grosze mogę mieć wtryski z 1.3 nz lub 1.8 pb + głowica i dolot
czy trzeba zmieniać sterownik itd?
silnik jest w super stanie ubytków w oleju brak mam przejechane ponad 8k km od wymiany i olej dalej klarowny (w miarę )
czy da rade spiąć wszystko w jedną całość czy trzeba jakiś mega mega przeróbki robić ja napisał kolega dziab3 zaraz na początku
Kupię WIĄZKĘ GRZANYCH FOTELI MK2 stary lub nowy typ:) Sprzedam lakier (1,5l)+LZ7L wszystkie dodatki + czarny podkład 1l cena do ugadania
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f= ... 7#p5932497 my golf 2 1.8 RP
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f= ... 7#p5932497 my golf 2 1.8 RP
Re: kompressor do wolnossaka
i ile wypluła ta skoda 1.3 koni
200 jest przynajmniej ?????
200 jest przynajmniej ?????
był golf3 ABD 1,4 60km
był golf3 AFT 1,6 101km
było punto gt 1,4 136km
jest ford focus 2.0 131km
jest BMW 330Ci 231Km
ale na pewno będzie kiedyś jeszcze VW bo VW to jak dobry sex którego nigdy za wiele :-0
był golf3 AFT 1,6 101km
było punto gt 1,4 136km
jest ford focus 2.0 131km
jest BMW 330Ci 231Km
ale na pewno będzie kiedyś jeszcze VW bo VW to jak dobry sex którego nigdy za wiele :-0
Re: kompressor do wolnossaka
Twoim zdaniem 1,6gt (czyli m.in oznaczenie AFT) jest już odprężony fabrycznie? Skąd taki wniosek?dziabi3 pisze:kolego 0,5 bara to wcale nie tak mało jak na silnik wolno ssący
ale pytanie co to za silnik bo jeśli jakiś 1 punkt bez dużego sprężania to poleci ,a le jeśli to np 1,6 gt to jest do prężony fabrycznie
icek się przyda na bank zawsze chłodniej , większy moment obrotowy
jeśli kompresor nie wymaga smarowania olejem silnika i zarazem chłodzenia go nim to bajer
ja bym domontował dodatkowy wtryskiwacz założył det 3 dał sprawniejszy wydech wystroił i wio
tylko pytanie co to za silnik
Rozumiem, że jeśli do mojego silnika w miejsce klimy wsadzę kompresor (tak 07bar)i wgram nową mapę to samochód będzie chodził?
Chyba coś nie do końca tak jest:)
kompressor do wolnossaka
Odkopales temat i nie doczytales. Nie odprezony a doprezony.
Touran bls+ oraz dwa razy Touran cayc+ to