1,6 AEK przestał odpalać
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
1,6 AEK przestał odpalać
Witajcie
Dawno mnie nie było, teściowa przejęła varianta, bo mnie uszczęsliwili focusem w pracy. Niestety Golf padł. Przyjechała pod blok, wróciła po 15 min i nie pali. Kręci dość szybko, nie wiem czy nie za szybko (lekkie schizy łapię). Po chwili kręcenia czuć paliwo więc jest, brak iskry jakiejkolwiek. Komputer nie pokazuje błędów poza misfire ignition ale miałem je zawsze sporadycznie. Pytanie proste - czy to po prostu cewka czy szukać gdzieś głębiej, jakieś immo czy co? Cewka ori, 19 lat ma... Ale cewki kojarzyły mi się z agonią nie padem bez objawów. Nie chcę wydawać kasy na marne, podła cewka to 50 zł ale lepsze min 100 a to niepotrzebnie wydać głupio...
Dawno mnie nie było, teściowa przejęła varianta, bo mnie uszczęsliwili focusem w pracy. Niestety Golf padł. Przyjechała pod blok, wróciła po 15 min i nie pali. Kręci dość szybko, nie wiem czy nie za szybko (lekkie schizy łapię). Po chwili kręcenia czuć paliwo więc jest, brak iskry jakiejkolwiek. Komputer nie pokazuje błędów poza misfire ignition ale miałem je zawsze sporadycznie. Pytanie proste - czy to po prostu cewka czy szukać gdzieś głębiej, jakieś immo czy co? Cewka ori, 19 lat ma... Ale cewki kojarzyły mi się z agonią nie padem bez objawów. Nie chcę wydawać kasy na marne, podła cewka to 50 zł ale lepsze min 100 a to niepotrzebnie wydać głupio...
-
- VWGolf.pl Killer
1,6 AEK przestał odpalać
zdejm środkowy z kopułki,przystaw z odległości 2 mm do głowicy i niech ktoś zakręci ,zobacz czy iskra jest,sprawdź teź czy po przekręceniu stacyjki słychać pompkę w baku
Sprzedam części do pomp wtryskowych,całe pompy 110afn,90 1z, 90 Z górnym przelewem,pompa renault 1.9dti tłok 11
1,6 AEK przestał odpalać
nie zerwało ci paska?jeśli jest iskra i czuć paliwo to brak kompresji (szybko kręci)a co za tym idzie pewnie pasek.
Golf Mk4 1.8t ARY 187km
Golf Mk1 1.5D
Golf Mk1 1.3
Golf Mk2 1.6 TD
Golf Mk4 1.6sr
Golf Mk1 1.5D
Golf Mk1 1.3
Golf Mk2 1.6 TD
Golf Mk4 1.6sr
1,6 AEK przestał odpalać
Napisałem - brak iskry jakiejkolwiek dopadłem używaną cewkę po taniości i śmiga, dodatkowe pytanie - czy brązowy kabelek, ucięty w tej cewce gdzieś idzie? W poprzedniej miałem wtyczkę i też nigdzie nie szła ale kabel był żółty, podobno diagnostyczny, mnie to śmierdzi sygnałęm na stary typ obrotka...
-
- VWGolf.pl Killer
1,6 AEK przestał odpalać
o jaki kabel chodzi ,w której kostce?
Sprzedam części do pomp wtryskowych,całe pompy 110afn,90 1z, 90 Z górnym przelewem,pompa renault 1.9dti tłok 11
1,6 AEK przestał odpalać
w cewce, sa 3 piny na wtyczkę a z cewki wychodzi jeszcze brązowy u mnie ucięty
- rysiektr
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
1,6 AEK przestał odpalać
Jeśli on idzie pod klapke cewki to masz rację, ktoś brał sygnał do obrotka.
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=88&t=164952 mój były golf
Dzikun Performance - swapy silników VAG
adaptery do obrotomierza 1.8T VR5 VR6 R32 golf mk1 mk2
M 3.8.X, ME 7.X.X, MED 9.1 immo off, usuwanie sond, błędów DCT, dogrywanie LC, POPS & BANGS itd.
elektryka/wiązki do swapów wysyłkowo
Dzikun Performance - swapy silników VAG
adaptery do obrotomierza 1.8T VR5 VR6 R32 golf mk1 mk2
M 3.8.X, ME 7.X.X, MED 9.1 immo off, usuwanie sond, błędów DCT, dogrywanie LC, POPS & BANGS itd.
elektryka/wiązki do swapów wysyłkowo