1.4 16v chodzi na strasznie niskich obrotach
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
witam koledzy mam do was pytanie właśnie wróciłęm moim golfem z wakacji i wszystko było spoko lecz pod domem kiedy teraz chce go odpalić silnik chodzi w granicach 500 do 200 obrotów czasami nawet przy próbie odpalenia gaśnie czy może być to problem z przepustnicą ? wcześniej silnik zdarzało mu sie że na zimnym strasznie szarpał kiedy rozgrzał sie wszystko było ok. świece i kable nowe
czujnik temperatury płynu?
Masz pytanie pisz ale nie rób ping-ponga - treściwie pytaj o całość co chcesz się dowiedzieć
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5
Tez go obstawiam. Odłacz z niego wtyczkę i zobacz jak autko odpali z rana. Jeżeli ok to czujnik do wymiany. Oczywiście przedtem odczyty wskazań z czujnika za pomoca vaga.
Ja nie potwierdzę w 100% ale mam podobnie ze rano odpalam i gaśnie tak 2,3 i potem spokój.
Czujnik wymieniony,przepustnica wyczyszczona i adaptacja ok.,egr adaptacja,sonda lambda ok.
tylko znaleziona usterka z ciśnieniem paliwa przy rozruchu jest 1,6 bar a ma być ok.3 bar.
Filtr paliwa wymieniona,regulator i przekaźnik sprawdzone i została pompa paliwa która będę
montował prawdopodobnie w poniedziałek,to napisze czy wszystko oki.
Ale problem może być jeszcze gdzie indziej,możesz dostawać lewego powietrza jak
silnik jest zimny np.
Już po testach. U mnie pompa paliwa wymieniona i wszystko ok,zerknij sobie tak asekuracyjnie
na ciśnienie paliwa,wepnij manometr pomiędzy wejście na listwie paliwa,a przewód paliwowy.
Niestety u nas nie ma na listwie zaworu do sprawdzania ciśnienia paliwa.
Czujnik wymieniony,przepustnica wyczyszczona i adaptacja ok.,egr adaptacja,sonda lambda ok.
tylko znaleziona usterka z ciśnieniem paliwa przy rozruchu jest 1,6 bar a ma być ok.3 bar.
Filtr paliwa wymieniona,regulator i przekaźnik sprawdzone i została pompa paliwa która będę
montował prawdopodobnie w poniedziałek,to napisze czy wszystko oki.
Ale problem może być jeszcze gdzie indziej,możesz dostawać lewego powietrza jak
silnik jest zimny np.
Już po testach. U mnie pompa paliwa wymieniona i wszystko ok,zerknij sobie tak asekuracyjnie
na ciśnienie paliwa,wepnij manometr pomiędzy wejście na listwie paliwa,a przewód paliwowy.
Niestety u nas nie ma na listwie zaworu do sprawdzania ciśnienia paliwa.
trochę spóźniona odpowiedź ale problemem była zepsuta przepustnica regeneracja naprawiła problem