Uszkodzone Panewki
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Uszkodzone Panewki
Ale to jest 400euro i jest w Niemczech po przywózce do polski i przekładce silnik będzie nie raz droższy niż samochód.A my jesteśmy w Polsce i trzeba zrobić to jak najtaniej tylko to dobrze zweryfikować.
Uszkodzone Panewki
A wiec tak dziś złożyłem golfa z nowymi panewkami zalałem olejem i wszystka jak narazie działa, silnik nie kopci i nie stracił mocy wiec uważam za temat zakończony . Pozdrawiam i dzięki za propozycie
Uszkodzone Panewki
jestem ciekaw ile pojezdzi na tych panewkach.Z twojego opisu wydaje się że opiłki znalazły sie w misce więc zakładam że wał też dość mocno porysowało.Ile lpsztowała tak z ciekawości naprawa?
Golf Mk4 1.8t ARY 187km
Golf Mk1 1.5D
Golf Mk1 1.3
Golf Mk2 1.6 TD
Golf Mk4 1.6sr
Golf Mk1 1.5D
Golf Mk1 1.3
Golf Mk2 1.6 TD
Golf Mk4 1.6sr
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Uszkodzone Panewki
Wszystko wyjdzie po rozgrzaniu silnika,czy nie zaświeci kontrolka od ciśnienia oleju.
Uszkodzone Panewki
To tak panewki 60zł olej mobil 10w40 70zł pospawanie miski olejowej 40 zł koszt naprawy mechanika 80 zł łacznie 250zł . Przez weekend zrobilem 300km w tym w jedna strone 150 bez postoju silnik nie wymiekał i zadna kontrolka oleju sie nie swiecila
Uszkodzone Panewki
Piszesz, że przytarło jedną panewkę. Jeżeli ja tylko przytarło, a nie starło, to z opiłkami nie powinno być problemu. Jak panewka wygląda to widać jak jest wyjęta. Prawidłowo wał powinno się szlifować pod panewkę i później wał się azotuje. To tak jak chciał byś mieć porządnie zrobione. Jak ci nie zależy na tym aucie i nie na długo ma ci służyć, to możesz dać nominał i tyle.
Czasem bardziej opłaca się kupić silniki z gwarancją ( sam słupek ), niż robić takie coś.
Jak masz głowicę po KOMPLETNYM remoncie, to może samego bloku poszukaj i załóż swoją głowicę.
Czasem bardziej opłaca się kupić silniki z gwarancją ( sam słupek ), niż robić takie coś.
Jak masz głowicę po KOMPLETNYM remoncie, to może samego bloku poszukaj i załóż swoją głowicę.
Moja dorożka - http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=325090
Alpine Fantomface CDA-7897->Audio Art 200MS->DLS UR36S (UR2,5 i UR1)->woofer Focal K2P, Rodek R4100A2->STX 8" 23L@35Hz
Alpine Fantomface CDA-7897->Audio Art 200MS->DLS UR36S (UR2,5 i UR1)->woofer Focal K2P, Rodek R4100A2->STX 8" 23L@35Hz