1.8T przerywa na niskich obrotach
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witajcie
Mam pewien problem ze swoim golfem. Przy niskich obrotach silnik strasznie przerywa, czasem nawet gaśnie ( bez względu czy jadę na benzynie czy LPG). Zjawisko występuje przy obrotach do 3,5 tyś. Momentami ciężko ruszyć - częste tzw. "kangurki". Wszystko wraca do normy po wypięciu przepływomierza - testowane przy użyciu 3 różnych przepływklach- z czego jedna nowy. Zjawisko czasem ustępuje i wszystko wraca do normy na jakiś czas (czasem przez miesiąc nic się nie dzieje). Powyżej 4 tyś samochód jedzie normalnie.
Mam pewien problem ze swoim golfem. Przy niskich obrotach silnik strasznie przerywa, czasem nawet gaśnie ( bez względu czy jadę na benzynie czy LPG). Zjawisko występuje przy obrotach do 3,5 tyś. Momentami ciężko ruszyć - częste tzw. "kangurki". Wszystko wraca do normy po wypięciu przepływomierza - testowane przy użyciu 3 różnych przepływklach- z czego jedna nowy. Zjawisko czasem ustępuje i wszystko wraca do normy na jakiś czas (czasem przez miesiąc nic się nie dzieje). Powyżej 4 tyś samochód jedzie normalnie.
baczekbb, przepływka może nawalać lecz podejrzewał bym jeszcze moduł zapłonowy
Re: 1.8T przerywa na niskich obrotach
Podmieniłem moduł zapłony, skasowałem błędy i przez pół dnia wszystko było ok. Potem problem znowu wrócił. Komputer wywala taki błąd
16486 - Mass Air Flow Sensor (G70): Signal too Low
16486 - Mass Air Flow Sensor (G70): Signal too Low
przepływomierz masz brudny bądź zmęczony życiem na początku przeczyść go
Czyszczenie przepływomierza nie pomogło ;/ Najgorsze jest to, że kupowałem go rok temu i jest prawie nowy - ma max 10k przejechane. A nowy kosztuje 500 zł