1.4 16V przepustnica 030133064F
Kupiłem zamiennik i zanim zdejmę starą chcę się upewnić. Nie mogę znaleźć w necie schematu budowy.
Przy pinie od kompa, z boku przepustnicy wystaje rurka złota.
Upewnijcie mnie co ona ma doprowadzać?
Ł
Budowa przepustnicy.
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Budowa przepustnicy.
Podciśnienie do serwa
Było:
Golf MK4 1.4 16V AKQ ->SWAP-> 1.8 20V AGN
Jest:
Audi A6 2.4 V6 Quattro ARJ
Jest:
Re: Budowa przepustnicy.
dr.house pisze:Podciśnienie do serwa
W tym zamienniku jest jakby zaślepione..? To możliwe?
Budowa przepustnicy.
Wrzuć foto. Może to fabryczne zaślepienie, żeby w dalszych etapach (produkcji, transportu) nic się nie dostało, bo potem naciśniesz hamulec i pojedziesz dalej.
Było:
Jest:
Jest:
Re: Budowa przepustnicy.
Nie mam jak - nie wsadzę aparatu do środka. Króciec jak w oryginale, wyjąłem z pudełka.. zaglądam - widać dno. Organoleptycznie dmuchnąć zassać .. szczelny. Może otwiera się mechanicznie?dr.house pisze:Wrzuć foto. Może to fabryczne zaślepienie, żeby w dalszych etapach (produkcji, transportu) nic się nie dostało, bo potem naciśniesz hamulec i pojedziesz dalej.
Budowa przepustnicy.
Pierwszy raz się z czymś takim spotykam, ale patrząc na niektóre wynalazki może tak być, że jakimś cudem się otwiera, może ma to czemuś zapobiec, albo wyjechało z wadą fabryczną a my się głowimy czemu tak a nie inaczej. Myślę, że powinieneś zamontować, jeśli hamulce po założeniu i odpaleniu silnika będą działały to znaczy, że się otwiera, jeśli nie to reklamuj.
Z drugiej strony, jeśli rzeczywiście otwiera się samo, to trochę niebezpieczne, bo niech się coś zablokuje, nie otworzy i pedał hamulca będzie twardy jak kamień.
Z drugiej strony, jeśli rzeczywiście otwiera się samo, to trochę niebezpieczne, bo niech się coś zablokuje, nie otworzy i pedał hamulca będzie twardy jak kamień.
Było:
Jest:
Jest: