Stale świecąca kontrolka poziomu oleju.
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam, od dłuższego czasu w moim mk4 stale świeci kontrolka poziomu oleju oraz na fis jest wyświetlany komunikat "Oelstand prufen" symbolizujący niski poziom oleju. Został sprawdzony poziom oleju - prawidłowy. Na vagu pokazało uszkodzony czujnik - po jego wymianie nadal świeci. Co w takim razie jest zepsute?
Mateusz., sprawdzone masz kable czy sa gdzies nie przetarte?
- tomcio06750
- Użytkownik
prawdopodobnie czujnik w misce olejowej ale tak jak kolega mówi może gdzieś kabel albo kostka ja osobiście mam to samo po zapłonie zapala się pomarańczowa kontrolka i komunikat na fis oil sensor workshop ale po chwili gaśnie i w sumie bardzo mi to nie przeszkadza jeżdżę z tym już 2 lata
- chudy87_CSW
- Mały gagatek
Re: Stale świecąca kontrolka poziomu oleju.
tomcio a mi to przeszkadza :/tomcio06750 pisze:prawdopodobnie czujnik w misce olejowej ale tak jak kolega mówi może gdzieś kabel albo kostka ja osobiście mam to samo po zapłonie zapala się pomarańczowa kontrolka i komunikat na fis oil sensor workshop ale po chwili gaśnie i w sumie bardzo mi to nie przeszkadza jeżdżę z tym już 2 lata
mam ten sam problem i to w takim samym silniku jak Ty
czy to będzie ten czujnik w misce olejowej?
ma ktoś z was numer tego czujnika??
- tomcio06750
- Użytkownik
tak to ten czujnik numeru nie posiadam ale postaram się ogarnąć słyszałem też że nie zawsze jak wymienisz go to przestanie piszczeć wiele postów o tym czujniku jest dlatego dałem spokój z wymianą bo tani to on wcale nie jest