Sprawdzenie pojemności silnika
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam, mam problem, a mianowicie w dokumentach zostało wpisane że posiadam sinik 1.8. Teraz gdy padł mi gaźnik "Pierburg 2e" po oznaczeniach okazało się że jest on do 1.6 (027129 016H). Mam teraz wątpliwości. Gdzie sprawdzić jaką on ma pojemność?
- tomek mk2 BDE
- sex cylinder
Odczytaj pole numerowe silnika, po oznaczeniu dowiesz się jaki masz silnik. Pole numerowe znajduje się jak na załączonym foto (foto zapożyczone z neta)
- Paweł Marek
- V.I.P.
jeśli zardzewiały numery to:
wprawny kierowca mk2 powie ci po mocy jaka pojemność - jeśli auto jeszcze jeździ
w skrzynce z 1.8 siedzi przekaźnik - sterownik wyłączania ciągu ma nadruk chyba 61 - taki trochę dłuższy niż zwykły przekaźnik, w 1.6 z tego rocznika go brak, ale w nowszych RF tez był
wykręcasz świecę i patyczkiem mierzysz skok tłoka 1.8 ma centymetr dłuższy niż 1.6 ,dane techniczne znajdziesz w necie
wprawny kierowca mk2 powie ci po mocy jaka pojemność - jeśli auto jeszcze jeździ
w skrzynce z 1.8 siedzi przekaźnik - sterownik wyłączania ciągu ma nadruk chyba 61 - taki trochę dłuższy niż zwykły przekaźnik, w 1.6 z tego rocznika go brak, ale w nowszych RF tez był
wykręcasz świecę i patyczkiem mierzysz skok tłoka 1.8 ma centymetr dłuższy niż 1.6 ,dane techniczne znajdziesz w necie
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
jak Masz gaźnik 2EE tj. ten elektroniczny to Masz 1.6 jak podciśnieniowy to jest trudniej bo możesz mieć 1.6 lub 1.8
Re: Sprawdzenie pojemności silnika
No właśnie posiadam Pierburg'a 2E 016 na podciśnieniu numeru odczytać nie mogę za nic... a czy ten nr na głowicy też może być?