nie zapala
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
nie zapala
na poczatku myslalem ze to przez aku ale naladowalem i chcialem odpalic a tu dalej lipa, kreci i juz jakby lapal ale nie chce zapalic, dodam ze wczesniej jak nie bylo mrozow to czasami byl problem z odpalaniem (jak zapalalem to odrazu gasl drugi raz zapalalem dziala - moze to jakas wskazowka co moze byc nie tak) no i ta odma robie krociotkie odcinki do pracy (rano 2 km i 8 godzin pozniej spowrotem wiec odma ma prawo sie robic, ostatnio ledwo co odkrecilem wlew oleju przymarzl no i w srodku kawalki lodu :/ to tez moze byc powod? z drugiej strony kiedys gdzies czytalem z w silnikach 1.8 90k nie powinno byc problemow z odma
- marekgolf3
- Mały gagatek
- Kontakt:
Re: nie zapala
miesiac temu mi mechanik wymienil pompe paliwa, wiec raczej to nie to, jak probowalem odpalac to wydawalo mi sie ze slyszalem ten charakterystyczny dzwiek "dzzyyyyyt cyk", dzis jak wroce z pracy to jeszcze raz spawdze, na gazie nie da rady odpalic bo nigdy nie chcial na gazie odpalic (2 generacja) zawsze musialem odpalic na benzynie i poczekac z 30 sekund i wtedy dac gaz do 20 obrotow i przelaczal (niezaleznie od temperatury)kiedys gazownik mi powiedzial ze moze to dlatego ze jakis tam silniczek krokowy sie za pozno wysuwa i musi miec czas...
Re: nie zapala
nie da rady ani na gazie ani na benzynie. jest jakis magiczny sposob zeby go odpalic?
nie zapala
sprawdzałeś iska jest ? paliwo dochodzi ? odmę wyczyść . Może być problem z kostką stacyjki .
Aby kostkę sprawdzić :
Przy plusie powinien znajdować się cienki kabel, co idzie od + do stacyjki do plusa rozrusznika włączasz zapłon , na luzie , kawałek kabla podłączasz pod aku do + i potem drugim końcem tam gdzie jest ten cienki kabel stykasz . Jak odpali kostka do wymiany .
do rozrusznika są 2 + jeden na stałe połączony do aku , drugim idzie impuls do stacyjki podczas odpalania i rozrusznik kręci
Aby kostkę sprawdzić :
Przy plusie powinien znajdować się cienki kabel, co idzie od + do stacyjki do plusa rozrusznika włączasz zapłon , na luzie , kawałek kabla podłączasz pod aku do + i potem drugim końcem tam gdzie jest ten cienki kabel stykasz . Jak odpali kostka do wymiany .
do rozrusznika są 2 + jeden na stałe połączony do aku , drugim idzie impuls do stacyjki podczas odpalania i rozrusznik kręci
Moje GTI by Grzesiu http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=88&t=523088" onclick="window.open(this.href);return false;
nie zapala
wczoraj wkoncu udalo sie sciagnac mechanika i mi odpalil. pokrecil pokrecil na benzynie nic, przezucil na gaz i mowi: wez skocz do domu przynies czajnik goracej wody, no to pocialem przyprowadzilem czajnik, on polal reduktor (mysle nawet w lecie na gazie odrazu nie pali przy 30 stopniach) ale zaczal krecic na gazie pyr pyr pyr i buch przezucil szybko na benzyne i dziala!