1.6 AFT nierówna praca na jałowym
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam od pewnego czasu borykam sie z nierówna pracją silnika na biegu jałowym. Wymieniłem przewody i świece zapłonowe (NGK) kopułkę i palec (BERU) wymieniłem cewkę zapłonową po stara szwankowała - gasł przy wyższych obrotach. W kwestii obrotów nic się nie zmieniło - są to minimalne wahnięcia - niewidoczne na obrotomierzu Zaglądałem do przepływomierza ale był czysty bez jakiegokolwiek nalotu Wymieniony filtr paliwa i powietrza i nadal nic - vagiem sprawdzałem błędy ale nic nie wykrył Ciepły czy zimny pali bez problemów Proszę o jakąś poradę
- Mateusz2615
- Nowicjusz
w jaki sposób go sprawdzić Silniczek krokowy to by falował na obrotach. Zauważyłem że na zimnym na ssaniu chodzi równo ale jak ssanie sie wyłączy to na wolnych już ma lekkie wahnięcia A może to jakiś czujnik temperatury ? Jak można to sprawdzić vagiem ?
- Mateusz2615
- Nowicjusz
weź miernik w dłoń (omomierz) i sprawdż rezystancje czujnika na włączonym silniku
jak będzie pokazywało nie tak to czujnik do wymiany
Kod: Zaznacz cały
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/0dee752d2ae5b58d.html
- rysiektr
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
W AFT silniczek krokowy ? Pokaż mi gdzie tam jest krokowiec, to stawiam 4 pakMateusz2615 pisze:a sprawdź silniczek krokowy ?
burza999, sprawdź wszystkie, ale to wszystkie wężyki podciśnienia, czy nie są sparciałe i popękane, masz katalizator? masz VAGa ? Mocno falują obroty ?
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=88&t=164952 mój były golf
Dzikun Performance - swapy silników VAG
adaptery do obrotomierza 1.8T VR5 VR6 R32 golf mk1 mk2
M 3.8.X, ME 7.X.X, MED 9.1 immo off, usuwanie sond, błędów DCT, dogrywanie LC, POPS & BANGS itd.
elektryka/wiązki do swapów wysyłkowo
Dzikun Performance - swapy silników VAG
adaptery do obrotomierza 1.8T VR5 VR6 R32 golf mk1 mk2
M 3.8.X, ME 7.X.X, MED 9.1 immo off, usuwanie sond, błędów DCT, dogrywanie LC, POPS & BANGS itd.
elektryka/wiązki do swapów wysyłkowo
- Mateusz2615
- Nowicjusz
Re: 1.6 AFT nierówna praca na jałowym
W AFT silniczek krokowy ? Pokaż mi gdzie tam jest krokowiec, to stawiam 4 pakrysiektr pisze:Mateusz2615 pisze:a sprawdź silniczek krokowy ?
a sorry zapomniałem ja mam silnik 1.4 i z tąd ta pomyłka