1.8T AGU - Silnik gaśnie jakby brakowało paliwa

Tutaj piszemy o problemach dotyczących silników benzynowych

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
Ivanow
Mały gagatek
Mały gagatek
Auto: VW GOLF 7,5

Post autor: Ivanow » śr lis 06, 2013 12:06

Witam
Silnik gaśnie dokładnie w taki sposób jakby brakowało paliwa, tzn. zaczyna się dusić i przez chwilkę jeszcze jedzie jak się mu ujmie gazu i po chwili gaśnie.
Odpala po tym za 2-3 razem w podobny sposób, tzn. załapie na chwilkę po 2 zakręceniu rozrusznikiem jakby tego paliwa jeszcze nie napompował wystarczająco...i za 3 razem już odpala normalnie i po tym silnik pracuje już idealnie. Słychać też po pierwszym przekręceniu kluczyka jakby pompa paliwa zaciągała paliwo z baku przez chwilkę na sucho...wnioskuję więc że po prostu w układzie nie ma paliwa i pompa zaciąga jakby od zera z baku.
Zdarza się to mniej więcej raz dziennie albo trochę rzadziej. Co ciekawe 90% takich przypadków dzieje się po przejechaniu około 3km ze stałą prędkością około 120/130km/h na 5 biegu(moja codzienna trasa do pracy, droga ekspresowa, 17km od mojego domu). Nie ma tu znaczenia pogoda(deszcz, temperatura). Czy jest to możliwe że układ paliwowy jakoś się zapowietrza?...hm :?

Żadnych błędów na VAG'u
Wymieniłem sterownik(przekaźnik) pompy paliwa...nie pomogło
Niecały rok temu wymieniana była pompa paliwa, filtr paliwa i moduł zapłonowy

Macie jakieś pomysły jak namierzyć przyczynę?

Awatar użytkownika
GregorzG60
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: GregorzG60 » wt lis 26, 2013 00:29

logi dynamiczne vagiem bloki 2 3 7 13 25

http://gregor10.pl Chiptuning Diagnostyka Hamownia DPF OFF

ODPOWIEDZ

Wróć do „Benzyna”