Układ chłodzenia
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Układ chłodzenia
Witam mam pytanko. Wymieniłem płyn chłodniczy termostat czujnik temperatury chłodnice. Pokazuje mi na liczniku 80 stopni a wentylator sie włącza jak on pokazuje około 95 i pytam czy to wina licznika czy cos innego jeszcze może . Dodam jeszcze że szybko się grzeje jak postoi.
- prezesik25
- VWGolf.pl Killer
- Kontakt:
Układ chłodzenia
Wszystko w normie. Termostat dobrze trzyma, jak wentylator się włącza przy ponad 90 stopni to jest ok.
Tylko na którym biegu włącza się wentylator? Bo są dwa biegi. Pierwszy załącza się przy chyba 92 stopniach, a drugi przy 97. Możliwe, że załącza się tylko 2 bieg. Odpowiada za to czujnik w chłodnicy. Jest on na 3 piny. Zdejmij z niego wtyczkę i we wtyczce zmostkuj piny. Wentylator po zmostkowaniu 1 z 3 lub 2 z 3 powinien pracować na 1 lub 2 biegu.
Sprawdź i daj znać.
Tylko na którym biegu włącza się wentylator? Bo są dwa biegi. Pierwszy załącza się przy chyba 92 stopniach, a drugi przy 97. Możliwe, że załącza się tylko 2 bieg. Odpowiada za to czujnik w chłodnicy. Jest on na 3 piny. Zdejmij z niego wtyczkę i we wtyczce zmostkuj piny. Wentylator po zmostkowaniu 1 z 3 lub 2 z 3 powinien pracować na 1 lub 2 biegu.
Sprawdź i daj znać.