Sprawa dotyczy Golfa 6 1.4 TSI. Jakieś dwa tygodnie temu w ASO zdiagnozowali wyciągnięty łańcuch rozrządu w związku z czym wymienili cały rozrząd(przebieg 90tys) - napinacz itp. Po jakiś dwóch dniach od odebrania samochodu zauważyłem że na biegu jałowym - przy ciepłym silniku (przy zimnym to nie występuje) słychac jakby terkotanie silnika(coś na styl lecącego helikoptera). Po wciśnięciu sprzęgła ustaje. Czasami też nie wiadomo dlaczego jest ok. Reklamowałem to w ASO VW ale po sprawdzeniu kompresji i komputerem stwierdzili że to pewnie wina sprzęgła a oni tam nie dotykali nic więc mam spadac. A na moje pytanie co z tym sprzęgłem to że ogólnie dobrze... i mam obserwowac. Czy ktoś wie z czego to może wynikac? A przy okazji proszę o polecenie jakiegoś dobrego mechanika w Trójmieście bo ASO VW na Jagiellońskiej to tragedia.
Dzięki
Po wymianie rozrządu terkotanie na jałowym biegu
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Re: Po wymianie rozrządu terkotanie na jałowym biegu
Może to cos związane z łozyskiem wyciskowym. Skoro cichnie po wciśnięciu to warto to sprawdzić.
Z firm dobrych to jest tam TUNE-Up tylko nie wiem czy skrzyniami to też sie chłopaki zajmują. Poszukaj na forum lub na forym leonclub bo tam tęz polecają ten zakład.
Z firm dobrych to jest tam TUNE-Up tylko nie wiem czy skrzyniami to też sie chłopaki zajmują. Poszukaj na forum lub na forym leonclub bo tam tęz polecają ten zakład.