Skład mieszanki w 1.3NZ
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- piegusek18
- Nowicjusz
Skład mieszanki w 1.3NZ
Witam, mam golfika z silniczkiem 1.3 nz i potrzebowałbym się dowiedzieć od kogoś na ile mm wkręcona jest śruba w przepływomierzu do regulowania składu mieszanki, czy ktoś kto posiada takowy silniczek mógłby za pomocą suwmiarki z głębokościomierzem podać wymiar na jakim wkręcona jest ta śruba?? Wiem że brzmi to idiotycznie, ale w ten sposób "mniej więcej" będę mógł na razie to ustawić zanim wybiorę się do warsztatu z analizatorem spalin...
Skład mieszanki w 1.3NZ
powiem tak, na stożku mam śrubkę wykręconą tak około 3 obr. od końca , czyli wkręć na maxa i 3obr do tyłu
kupię do MK2:
zderzak wąski z chromami w stanie dowolnym (może być z rozbitka ) na dawcę chromów
grill ori chrom na pojedyncze światłą
zderzak wąski z chromami w stanie dowolnym (może być z rozbitka ) na dawcę chromów
grill ori chrom na pojedyncze światłą
- Paweł Marek
- V.I.P.
Skład mieszanki w 1.3NZ
piegusek18, ale to niema sensu, ustaw śrubę tak żeby auto ładnie jeździło i jedź na ten analizator to 2 dychy. Pytanie tylko czy nie masz innej usterki? Chodzi ci tylko o skład spalin czy coś jest nie tak z zachowaniem silnika? Skład ustawia sie z odpiętą wtyczką sondy lambda, i mierzy się go w rurce pomiarowej z kolektora wydechowego, ustawia na jakieś 0.5 % CO i podpina sonde która powinna zacząć w tym momencie falować napięciem. Równocześnie może będzie trzeba poprawić obroty śrubą na wtrysku. Wszystko się uda jeśli wtrysk i jego osprzęt sa sprawne
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.