Temperatura 90*C
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Temperatura 90*C
Witam, dzis mialem nie co dziwną sytuację otóż gdy wróciłem po przejażdżce, miałem na liczniku tem. 90* i ani więcej czyli norma. Gdy dojechałem do domu, przy zgaszeniu silnika został uruchomiony wentylator. Dodam, że troszkę jeździłem na dużych obrotach (nocna jazda po mieście).
-
- Mały gagatek
Temperatura 90*C
w czasie jazdy powietrze chlodzilo plyn w chlodnicy a jak zatrzymales auto i zgasiles to przestal krazyc plyn .temperatura troszke wzrosla i zaloczylo wiatrak chlodnicy
Temperatura 90*C
lecz po przekręceniu stacyjki nie wzrosła tem. była calyu czas norma 90C, być może kontrolka zawodzi?
-
- Mały gagatek
Temperatura 90*C
nie wiem jak jest u ciebie ale u ojca w mk4 tdi wskaznik idzie minimajnie za 90 i zalacza sie wiatrak.jest to bardzo maly wychyl wskazki.jak zalacza sie wiatrak i dziala wskaznik to nie szukal bym dziury z calym
Temperatura 90*C
No własnie wydaje mi sie ze troche byl wychylony, mozliwe ze tu i tak samo jest. Dzięki za odp. myślalem ze coś nie jest tak, jeszcze jutro zobacze ilosc płynu.
-
- Mały gagatek
- czarekcw
- kierownik kibla
Temperatura 90*C
Tak naprawdę wskaźnik poziomu cieczy przekłamuje (o ile to nie powiem). Niby masz te 90 stopni ale naprawdę temperatura się waha w pewnym przedziale.
Mój MK4 AKL "BASIS" http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=89&t=413429" onclick="window.open(this.href);return false;
- MaciekV5
- ...
- Auto: bmw
- Silnik: CUNA
- Kontakt:
Temperatura 90*C
Licznik zawsze pokazuje 90st. C przy rozgrzanym silniku, jeśli wszystko jest ok z układem, jak podłączysz auto pod VAGa to zobaczysz, że rzeczywisty odczyt z czujnika płynu jest np. 105 st C a Ty na blacie masz dalej 90st. C. Tak po prostu jest. Można sobie to zmienić, żeby pokazywało rzeczywistą temepraturę.
- alex_7692
- Gadatliwa bestia
Temperatura 90*C
można wpuścić w zbiorniczek termometr z takim kabelkiem i czujnikiem żeby zmierzyć, wiadomo że licznik trochę przekłamuje. Nie martwiłbym się o nic, skoro włącza sie wentylator to wszystko jest w porzadku
Moje MKII http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=87&t=452768" onclick="window.open(this.href);return false;