Wysokie spalanie 1.4
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Wysokie spalanie 1.4
Witam wszystkich. Mam silniczek 1.4 bez gazu. Autko kupiłem w listopadzie zeszłego roku. Wszystko działa igła, golfik pali na strzała może nawet za dobrze bo jak jest nagrzany to nawet dobrze wałem nie obróci a silnik już pracuje. Możliwe że zapłon jest zbyt późny dlatego dużo pali?? W trasie wyszło mi 7,5l przy bardzo spokojnej jeździe. Według książki powinno być około 5l ;( dodam że jechałem max 90km/h. Albo czy może to być spowodowane filtrem paliwa?? Wymieniłem wszystkie oprócz niego. Pomóżcie bo golfik w mieście pali jak smok. Nie obliczałem dokladnie ale okolo 10l a ngi wcale nie mam ciężkiej.....
- piotrek.radom
- Mały gagatek
Re: Wysokie spalanie 1.4
- chyba jak jest nowy samochód . Na spalanie ma wpływ kondycja i przebieg silnika. Myślę, że spalanie masz jak najbardziej w normie. W mieście 10l przy krótkich odcinkach to całkiem dobrze jak na ten silnik. Na trasie 7,5 też dobrze. Po prostu ten silnik jest za słaby do tej masy pojazdu. Kolega ma silnik 1.8 i łyka mu dokładnie tyle samo, a osiągi dużo lepsze. Nie kombinuj bo przedobrzysz i niepotrzebne koszta poniesiesz. Pozdrawiambugimen91 pisze:Według książki powinno być około 5l
Wysokie spalanie 1.4
Jeździłem parę lat ABD i powiem to samo co kolega.piotrek.radom pisze: W mieście 10l przy krótkich odcinkach to całkiem dobrze jak na ten silnik. Na trasie 7,5 też dobrze.
To słaby i paliwożerny w mieście silnik.
Re: Wysokie spalanie 1.4
Witam posiadam taki sam silnik z przebiegiem prawie 300tyś i jak go kupiłem to mi palił nawet 13l.
Zmieniłem sondę lambda i spalanie spadło do 6l w trasie a w mieście do 8 9 l
Wiec sprawdź sondę możliwe ze padła
Pozdrawiam
Zmieniłem sondę lambda i spalanie spadło do 6l w trasie a w mieście do 8 9 l
Wiec sprawdź sondę możliwe ze padła
Pozdrawiam