Wysokie spalanie 1.4
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Wysokie spalanie 1.4
Witam wszystkich. Mam silniczek 1.4 bez gazu. Autko kupiłem w listopadzie zeszłego roku. Wszystko działa igła, golfik pali na strzała może nawet za dobrze bo jak jest nagrzany to nawet dobrze wałem nie obróci a silnik już pracuje. Możliwe że zapłon jest zbyt późny dlatego dużo pali?? W trasie wyszło mi 7,5l przy bardzo spokojnej jeździe. Według książki powinno być około 5l ;( dodam że jechałem max 90km/h. Albo czy może to być spowodowane filtrem paliwa?? Wymieniłem wszystkie oprócz niego. Pomóżcie bo golfik w mieście pali jak smok. Nie obliczałem dokladnie ale okolo 10l a ngi wcale nie mam ciężkiej.....
- piotrek.radom
- Mały gagatek
Re: Wysokie spalanie 1.4
- chyba jak jest nowy samochódbugimen91 pisze:Według książki powinno być około 5l

Wysokie spalanie 1.4
Jeździłem parę lat ABD i powiem to samo co kolega.piotrek.radom pisze: W mieście 10l przy krótkich odcinkach to całkiem dobrze jak na ten silnik. Na trasie 7,5 też dobrze.
To słaby i paliwożerny w mieście silnik.
Re: Wysokie spalanie 1.4
Witam posiadam taki sam silnik z przebiegiem prawie 300tyś i jak go kupiłem to mi palił nawet 13l.
Zmieniłem sondę lambda i spalanie spadło do 6l w trasie a w mieście do 8 9 l
Wiec sprawdź sondę możliwe ze padła
Pozdrawiam
Zmieniłem sondę lambda i spalanie spadło do 6l w trasie a w mieście do 8 9 l
Wiec sprawdź sondę możliwe ze padła
Pozdrawiam