Mechaniczny wtrysk
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Mechaniczny wtrysk
Witam. Mam mały problem. Ponieważ golfina nie chce mi odpalić. Grzebałem i okazało się, że nie dochodzi paliwo. Okazało się, że podciśnienie nie podnosi klapki od mechanicznego wtrysku. Klapka się nie zacina, Zmieniałem rozdzielacz i nie pomogło. Gdzie szukać problemu ??
Brokuł
Mechaniczny wtrysk
Kolego - dobra rada: nie zabieraj się za samodzielne "naprawy" wtrysku mechanicznego jeśli nie masz o nim dużej wiedzy. Możesz narobic takiego bagna, że głowa mała, a mało kto umie dziś te układy serwisować.Sapi12 pisze:Klapka się nie zacina, Zmieniałem rozdzielacz i nie pomogło
Klapa nie jest podnoszona żadnym podciśnieniem, tylko strumieniem powietrza (przepływomierz masowy). Przyczyny braku paliwa szukałbym w pompie paliwa (działa? A jak działa, to może daje za małe ciśnienie - bardzo ważne dla tego wtrysku, bo to wtrysk hydrauliczny i przy za niskim cisnieniu pupa). Druga rada - sprawdzić wtrysk rozruchowy, w okresie pracy rozrusznika daje przez ułamek sekundy dawkę paliwa w kolektor).Sapi12 pisze:Grzebałem i okazało się, że nie dochodzi paliwo. Okazało się, że podciśnienie nie podnosi klapki od mechanicznego wtrysku
Ostatnie pytanie - auto ma LPG?
Re: Mechaniczny wtrysk
Obydwie pompy paliwa chodzą, ciśnienie mierzyłem i było 5.1 bara. Niestety ma.
Brokuł
Mechaniczny wtrysk
Więc niestety zapomnij o tym, że ten wtrysk będzie kiedykolwiek działał. Wtrysk mechaniczny + lpg to MEGA kibel (nie da się go nigdy i w żaden sposób poprawnie zagazować). Sorry, masz dwie opcje:Sapi12 pisze:Niestety ma.
- wywalasz lpg w diabły i odbudowujesz wtrysk benzyny (koszty!)
- jeździsz TYLKO na gazie. O benzynie możesz zapomnieć na zawsze.
Tutaj do poczytania (admin może wrzuci to w jakieś FAQ dla przestrogi przed gazowaniem wtrysków mechanicznych):
http://www.volvo-off.pl/Dlaczego_wtrysk ... walny.html" onclick="window.open(this.href);return false;