kontrolka od temperatury nieświeci
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
- Auto: Golf 4 variant 1.9 tdi
- Silnik: Ajm
witam moje pytanie dotyczy kontrolki od temperatury mianowicie wogule po przekręceniu kluczyka niezapala sie zero reakcji co tam jest w tym liczniku diody od kontrolek czy żarówki? acha i delikatnie żaży kontrolka kierunków prosze o pomoc czy dioda może sie spalić
W licznikach są żarówki.
Diody mogą się przepalać.
Diody mogą się przepalać.
Jeśli się pomyliłem, to kulturalnie zwróć mi uwagę. Wiem, że nie jestem nieomylny.
Niedrogi warsztat Łódź - pisz PW
Niedrogi warsztat Łódź - pisz PW
-
- Nowicjusz
Re: kontrolka od temperatury nieświeci
wygladaja jak diody dlatego pytam a to sa zwykle zarowki w jakis kolorowych koszulkach
- Trzaskacz1
- Nowicjusz
-
- Nowicjusz
-
- Nowicjusz
- Trzaskacz1
- Nowicjusz
one są razem z tą plastikową obwódką, z tego co pamiętam przekręcasz ją i wychodzi
-
- Nowicjusz
- Trzaskacz1
- Nowicjusz
może ktoś sobie przerabiał ,tam powinny być żarówki T5 z cokołem,wrzuć jakieś foto co tam masz za wynalazki
- marcinek84
- Forum Master
- Kontakt:
Żarówki takie są tylko w podświetleniu licznika.Trzaskacz1 pisze:może ktoś sobie przerabiał ,tam powinny być żarówki T5 z cokołem,wrzuć jakieś foto co tam masz za wynalazki
Wszystkie kontrolki środkowe to diody włożone nie lutowane tylko kontrolka długich to żarówka z niebieską osłonką. We wskaźniku temperatury dioda jest lutowana na płytce.
Pierwsza PNka na BLOSie?
mój golfik viewtopic.php?f=87&t=278186" onclick="window.open(this.href);return false;
galeria fotosika http://marcinek0584.fotosik.pl/albumy/559660.html" onclick="window.open(this.href);return false;
mój golfik viewtopic.php?f=87&t=278186" onclick="window.open(this.href);return false;
galeria fotosika http://marcinek0584.fotosik.pl/albumy/559660.html" onclick="window.open(this.href);return false;
- Trzaskacz1
- Nowicjusz
Re: kontrolka od temperatury nieświeci
No tak masz rację, ja miałem spaloną od długich to pamiętam że wymieniałem na właśnie T5, myślałem że tam będzie to samomarcinek84 pisze:Żarówki takie są tylko w podświetleniu licznika.Trzaskacz1 pisze:może ktoś sobie przerabiał ,tam powinny być żarówki T5 z cokołem,wrzuć jakieś foto co tam masz za wynalazki
Wszystkie kontrolki środkowe to diody włożone nie lutowane tylko kontrolka długich to żarówka z niebieską osłonką. We wskaźniku temperatury dioda jest lutowana na płytce.
-
- Nowicjusz
a czemu nieswieci myslicie ze dioda padła wskażnik pokazuje normalnie wentylator działa tylko ta kontrolka mi spokoju niedaje acha i delikatnie żaży od kierunków ale opto podejrzewam włącznik awaryjnych bo jak go naciskam do ta dioda od kierunków wariuje masy na silniku wszystkie wyczyściłem fotki niemam bo jeszcze niewyciągałem licznika dlatego pytam o te diody
- Trzaskacz1
- Nowicjusz
a czy te dwie usterki pojawiły się w jednym czasie ? tzn kierunki i ta dioda od temperatury
-
- Nowicjusz