Witam
Mam Problem z moim golfem III 1.6 abu PB+LPG. Dzień przed awarią jeszcze nim jeździłem, żadnych objawów niepokojących nie było. Na następny dzień (rano) chcąc jechać do pracy nie chciał mi odpalić, kręcił i nic (zaczęła migać kontrolka oleju). Sprawdziłem olej - jest, sprawdziłem świece - są ok, iskra jest, kopułkę też sprawdziłem. Ma ktoś jakieś pomysły?
Edit: Spróbowałem dziś rano go odpalić po podładowaniu akumulatora (padł po wczorajszych próbach), i ku mojemu zdziwieniu odpalił, od razu pojechałem ma sprawdzenie alternatora - był sprawny, okazało się że to rozrusznik, co do kontrolki - miga lecz przestaje po odpaleniu samochodu.
Miga kontrolka oleju, nie odpala
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Ostatnio zmieniony wt mar 12, 2013 19:56 przez qba82, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Ma gadane
próbowałeś palić na benzynie i na gazie ?
miałem kiedyś ABU i nie chciał palić kiedy nie było minimalnego poziomu w zbiorniczku wyrównawczym. sprawdź poziom i ewentualnie dolej.
miałem kiedyś ABU i nie chciał palić kiedy nie było minimalnego poziomu w zbiorniczku wyrównawczym. sprawdź poziom i ewentualnie dolej.