metalowe oslonki swiec
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
metalowe oslonki swiec
mozna sciagnac metalowe oslonki swiec ktore sa zaznaczone na zdjeciu, gazownik powiedzial mi zebym je sciagnal bo przez nie moga byc przebicia
- prezesik25
- VWGolf.pl Killer
- Kontakt:
-
- Nowicjusz
- Auto: VW Golf mk4 1.6 SR
- Silnik: AKL
metalowe oslonki swiec
ja u siebie zdemontowałem te ustrojstwo bo rzeczywiście przeskakiwała iskra. Sprawdź wieczorem albo w ciemnym pomieszczeniu czy nie ma przebicia.
- doggie
- V.I.P.
- Auto: Cupra Formentor DSG DQ381
- Silnik: TSI
metalowe oslonki swiec
lopez20, jak ma przebicie na osłonach to ma i bez osłon, w nowych sprawnych kablach nie ma potrzeby demontowania osłon
-
- Nowicjusz
- Auto: VW Golf mk4 1.6 SR
- Silnik: AKL
metalowe oslonki swiec
nie może być inaczej. Bez osłon u mnie było lepiej przynajmniej na początku. Nie pamiętam ile tak jeździłem ale niezbyt długo i potem wymieniłem na nowe NGK.
- Paweł Marek
- V.I.P.
metalowe oslonki swiec
Przerabiałem temacik.
Osłonki faktycznie dają przebicia ale dopiero wtedy kiedy kable są stare, uszkodzone, zwłaszcza końcówki. W takiej sytuacji można je ściągnąć, to poprawia sytuację na jakiś czas ale to jest półśrodek, opcja na chwilowo pusty portfel. I na pewno nie robić tego profilaktycznie tylko jak już te przebicia się pojawią.
Osłonki faktycznie dają przebicia ale dopiero wtedy kiedy kable są stare, uszkodzone, zwłaszcza końcówki. W takiej sytuacji można je ściągnąć, to poprawia sytuację na jakiś czas ale to jest półśrodek, opcja na chwilowo pusty portfel. I na pewno nie robić tego profilaktycznie tylko jak już te przebicia się pojawią.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.