Od ostatniej wymiany rozrządu przejechałem 50tkm ale ze względu, że minęło 5 lat postanowiłem go wymienić.
Tutaj właśnie pytanie do szanownych forumowiczów czy mogę ograniczyć się tylko do samych pasków czy należałoby wymienić także wszystkie rolki (napinające i prowadzące) oraz pompę cieczy chłodzącej. Nie ukrywam, że liczę się z każdym groszem a cena kompletu nie jest najniższa
 i stąd moje pytanie czy rolki mogą jeszcze zostać. Rocznie pokonuje 7-8tkm. Poprzednio wszystkie rolki były założone firmy INA a paski Gates-a.
  i stąd moje pytanie czy rolki mogą jeszcze zostać. Rocznie pokonuje 7-8tkm. Poprzednio wszystkie rolki były założone firmy INA a paski Gates-a.  Dziękuję za wszystkie podpowiedzi
Pozdrawiam

Kupiłem taki zestaw: wzmacniany pasek firmy Gates, napinacz firmy SKF, pompa Wody firmy DOLZ całość 280zł plus przesyłka. INA to ponoć poprawny zamiennik i.. tyle. Co do pompy to ponoć warto brać z metalowymi łopatkami, ta moja Dolza ma plastik..
 Kupiłem taki zestaw: wzmacniany pasek firmy Gates, napinacz firmy SKF, pompa Wody firmy DOLZ całość 280zł plus przesyłka. INA to ponoć poprawny zamiennik i.. tyle. Co do pompy to ponoć warto brać z metalowymi łopatkami, ta moja Dolza ma plastik..

. Punkty przyznane
 . Punkty przyznane