Witam, jestem tu nowy, mój pierwszy post, jeśli coś nie tak, przepraszam.
Problem jaki mam, to świecąca się kontrolka, która oznacza niesprawność w układzie wydechowym (silniczek żółty).
Czym może to być spowodowane?
Czytałem już w necie różne wypowiedzi, ale jednoznacznej przyczyny nie wyczytałem. Silnik jaki mam to 1.4 FSI 90 KM
Wiem że mam dziurę w tłumiku, bo słyszę to jak jadę, ale czy to może powodować włączenie się kontrolki?
Nie mam programu żeby sprawdzić jakie błędy pokazuje komputer.
Może ma ktoś ochotę mi pomóc?
Pozdrawiam
niesprawność w układzie wydechowym
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- doggie
- V.I.P.
- Auto: Cupra Formentor DSG DQ381
- Silnik: TSI
Re: niesprawność w układzie wydechowym
wieloma rzeczami od EGR, sond lambda, zasyfionego dolotu i wielu innychadiqqQ pisze:
Czym może to być spowodowane?
na jakim odcinku? Jeśli przed sondami lambdatomożeWiem że mam dziurę w tłumiku,
ale to niestety pierwsza i podstawowa czynnośćNie mam programu żeby sprawdzić jakie błędy pokazuje komputer.
niesprawność w układzie wydechowym
Odwiedziłem stacje diagnostyczną, aby sprawdzić czy dziura w tłumiku jest, okazało się że jej nie ma
Odwiedziłem też mechanika, podłączył komputer popatrzył, poklikał i błąd który powoduje kontrolkę to czujnik G295, znajduje się on w sondzie za katalizatorem, więc muszę wymienić sondę. Cieszę się że to tylko to.
Odwiedziłem też mechanika, podłączył komputer popatrzył, poklikał i błąd który powoduje kontrolkę to czujnik G295, znajduje się on w sondzie za katalizatorem, więc muszę wymienić sondę. Cieszę się że to tylko to.