Problem silnik 1.4 ABD,Gaśnie,Niska Temperatura.

Tutaj piszemy o problemach dotyczących silników benzynowych

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
marcho23
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: marcho23 » wt sty 01, 2013 23:51

Witajcie koledzy.

Mam problem z moim golfikiem 1,4 ABD 240tyś.Od jakiegoś tygodnia dziwnie się zachowuje gaśnie na benzynie jak i na gazie,nierówno pracuje.A zaczeło się od tego że temperatura pracy na wskaźnika VDO nie przekraczała 70*C.Nie przejmowałem się tym gdyż na forum wyczytałem że jest to normalne.A dziś zajrzałem w zbiornik wyrównawczy i tam niespodzianka gdyż znalazłem olej.Jestem świadomy iż uszczelka na głowicy jest do wymiany ale zastanawia mnie w czym może być to spowodowane ? Temperatura nie przekraczała 70*C a jednak uszczelke wywialo.Czy może być tak że czujnik w króćcu jest niesprawny?Który czujnik odpowiada za temperature na zegarach?Czy może jest to wina termmostatu? Jaki jest koszt wymiany uszczelki? Wraz z robocizną,cześciami i planowaniem?Od czego mam sie zabrać żeby zdiagnozować winowajce?

olej shell 10w40

Dziekuje i pozdrawiam.

Awatar użytkownika
grandi
Lord GTI
Lord GTI
Auto: Octavia
Silnik: AQY

Post autor: grandi » śr sty 02, 2013 00:00

najpierw ywmień uszczelkę pod głowicą

...wiesz co jest szykiem , jeździć klasykiem a nie plastikiem...

Temat o moim golfie viewtopic.php?f=87&t=519932" onclick="window.open(this.href);return false;

Awatar użytkownika
marcho23
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: marcho23 » śr sty 02, 2013 00:07

Chciałem dodać że latem kiedy robiłem dłuższe trasy zdażało się że zapalała się kontrolka oleju podczas dłuższych dystansów. Gasiłem silnik na 10-20 min i mogłem jechać dalej,lecz temperatura nie przekraczała 70stopni

ODPOWIEDZ

Wróć do „Benzyna”