wywala mi olej przez bagnet

Tutaj piszemy o problemach dotyczących silników benzynowych

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

Kasjan26
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: Kasjan26 » wt kwie 05, 2011 23:24

Witam,

mam problem- posiadam golfa 91 rocznik, benzyna 1,3. Wywala mi olej przez bagnet. rok temu wymieniałem uszczelkę pod głowicą( planowanie itp) a zimą jak mi wywalał olej przez bagnet to "fachowcy " orzekli że to odma. Niestety nadal mi wywala pomimo że juz likwidowali mi tą odmę 3 razy. Pomóżcie.

Dzięki

Morton;]

Post autor: Morton;] » wt kwie 05, 2011 23:54

nz czy gaznik :jezor: kolego dalej masz cos nie tak z odma może gdzieś się waz zagina ale najpierw się określ co to za silnik :grin: olej wywala jak odma jest niedozna zima to częstą przypadłość 1.3 bo masło w odmie zamarza trzeba ja regularnie czyścic

Awatar użytkownika
Warren.
Użytkownik
Użytkownik
Silnik: AEB

Post autor: Warren. » śr kwie 06, 2011 15:32

Moim zdaniem masz przedmuchy do skrzyni korbowej. Zmierz ciśnienie sprężania.

Awatar użytkownika
GarageBoy
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Post autor: GarageBoy » śr kwie 06, 2011 16:02

Na bank odma...

Przeczyść i powinno być dobrze :bigok:

Awatar użytkownika
pytlex
+ 12 VWolt!
+ 12 VWolt!

Post autor: pytlex » wt gru 11, 2012 15:03

podepne sie pod temat bo nie chce nowego zakladac :) BTW przyczyna powyzej jak juz koledzy wspolmnieli jest odma. zima przyszla wiec pora odgrzac nz'towego kotleciora :) no wiec odma... niestety;P pod koniec pazdziernika zapobiegawczo wyczyscilem calutka odme z majonezu wszystko bylo elegancko... ALE przyszly pierwsze mrozy autko raz przez noc stalo pod chmurka i horror powrocil... Zeby nie bylo odpalany i gaszony na benzynce ;) myslalem nad roznymi rozwiazaniami aby z tym cholerstwem sie uporac. pierwsza mysl to byla spirala wokolo odmy z miekkiej miedzi (takiej jak do instalacji lpg). szybciutko do gaziarzy 4 metry miekkiej miedzi fi8mm potem do budowlanego po kawalek rury miedzianej fi 22mm. wrocilem do domu i do dziela! obcialem 2 kawalki rury fi22 po 6cm. na srodkach wwiercilem sie wiertlem 8mm tak aby miekka miedz weszla do srodka. ustawilem to tak zeby zrobil sie z tegoo taki trójniczek 22x8x22mm zalutowalem polaczenie z rurka 8mm, porzecialem waz prowadzacy do nagrzewnicy i w ten waz wstawilem swoj trójniczek (taka sama zasada jak robia gaziarze). teraz od rury od nagrzewnicy kawalek prostej miedzi do rury dolotowej i lecimy spirala w dol odmy az do miejsca gdzie wchodzi do bloku silnika, po czym znowu prosty kawalek tej miedzi i znowu trójniczek tak jak wczesniej i wpinamy sie w 2gi waz do nagrzewnicy. i odme mamy juz ogrzana :) cala zabawa kosztowala mnie: miekka miedz 4mb=45zl, kawalek miedzinej rury fi22 10zl,cyna 6zl no i jakies 2h roboty :) mam nadzieje ze taki patent nie bedzie zawodzil :D

jeszcze zastanawiam sie nad innym rozwiazaniem mianowicie :Obrazek

ODPOWIEDZ

Wróć do „Benzyna”