Ciężko wchodzący 2 bieg???
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- golfgolf123
- Gadatliwa bestia
-
- Użytkownik
Skoro taki idzie oryginalnie to niby jak? Ważne żeby spełniał normę GL-4.
- golfgolf123
- Gadatliwa bestia
- golfgolf123
- Gadatliwa bestia
Jeszcze pytanko z mojej strony czy żeby wyjąć skrzynie trzeba ją jakoś rozpołowić ,spuścić olej czy da sie normalnie wyjąć???
- jaśkooo91
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Kolego golfgolf123, A ja mam pytanie do Ciebie... Czemu jeszcze oleju nie zmieniłeś? Czekasz aż skrzynia całkiem padnie? Jeśli stary olej jest do " " a nalejesz nowy pełen syntetyk,to powinny biegi lżej chodzić. A może wcale już nie masz oleju? Sprawdzałeś? Trzeba działać,bo szkoda czasu.. Temat już trwa sporo czasu i zamiast coś działać żeby skrzynia całkiem nie padła to tu padają sterty pytań "A taki olej? a może nie ? A czy biegi będą lepiej wchodzić? A może nie ? " Pytania już się powtarzają.. na 1 stronie napisałem Ci ile wchodzi oleju,a Ty znowu pytasz..
Odnośnie demontażu skrzyni,nie trzeba jej rozpoławiać ani spuszczać oleju. Da się normalnie wyjąć (demontaż półosiek,odkręcić śruby łączące skrzynie z blokiem silnika,rozrusznik i przednia łapa OUT,tylną łapę od strony kierowcy odkręcić od poduszki,cięgna od zmiany biegów odłączyć) i wychodzi.
Odnośnie demontażu skrzyni,nie trzeba jej rozpoławiać ani spuszczać oleju. Da się normalnie wyjąć (demontaż półosiek,odkręcić śruby łączące skrzynie z blokiem silnika,rozrusznik i przednia łapa OUT,tylną łapę od strony kierowcy odkręcić od poduszki,cięgna od zmiany biegów odłączyć) i wychodzi.
----> viewtopic.php?f=87&t=467451 <----
- golfgolf123
- Gadatliwa bestia
nie wymieniłem bo poprostu nie moge dostać tego oleju w swojej miejscowości i ogólnie dokucza mi brak czasu
-
- Użytkownik
- golfgolf123
- Gadatliwa bestia
- Paweł Marek
- V.I.P.
golfgolf123, temat ciągnie się zbyt długo, nie zamykam ale po prostu coś zrób i dopiero pisz, nie zamartwiaj się tą skrzynia bo przy tym przebiegu bardzo dużo skrzynek typu 020 ma problem z dwójką. Olej tylko zmień nie licząc szczególnie na poprawę. Jesli będziesz jeździł ostrożnie to z posypanem synchornizatorem dwojki mozesz jeszcze 100-200 tysięcy zrobić, tylko nie wpychaj dójki na siłę, póki silnik zimny nic nie stoi na przeszkodzie żebyś z jedynki nie żałując gazu pakował od razu trójkę. A czasem problem jest dużo bardziej trywialny, wystarczy pozmieniać elemnty zewnetrznego mechanizmu zmiany biegów żeby luzów nie było oraz poderegulować lewarek mimośrodem umieszczonym na nim pod mieszkiem
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
- golfgolf123
- Gadatliwa bestia
kolego ja chce jechać tym samochodem z przyjemnością ,a nie moja jak Ursusem c-330.Sory ale to nie moja wina że pan ze sklepu w którym się zaopatruje tak długi czas sprowadza mi olej.Jak wymienie,powiem jakie są wyniki tej operacji,spokojnie panowie
- golfgolf123
- Gadatliwa bestia
nareszcie mam jutro odebrac olej castrol 75w90 zamowilem 2l,starczy mi ile dokładnie wchodzi do skrzyni tego oleju???(mk3 1.8 90km ADZ,1995r.)
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
1.9lgolfgolf123 pisze:ile dokładnie wchodzi do skrzyni tego oleju???(mk3 1.8 90km ADZ,1995r.)
PS Na przyszłość nie pisz posta pod postem, jest opcja "Edytuj", nie pisz CAPS LOCKIEM i nie stawiaj tylko znaków zapytania w tytule tematu - netykieta