Witam.
Posiadam golfa 2 1.6 benzyna +lpg na gazniku pierburg 2ee. Od jakiegos czasu pojawił sie pewien problem dotyczacy obrotów silnika a mianowicie na benzynie podczas jazdy potafi mi zlapac obroty okolo 2 tys i wtedy caly czas je trzyma. Rzadziej to się zdarza gdy silnik jest juz rozgrazny ale tez sie zdarza. Planuje posprawdzac wszystkie wezyki od podcisnienia, ale nie wiem czy w dobrym kierunku ide. Wszystkich którzy uporali sie jakos z tym problemem prosze o pomoc. Myslalem też o tym zeby wymienic czujnik odpowiedzialny za automatyczne ssasnie ale nie wiem czy to ten bialy czy niebieski.Pisze w temacie dotyczacym benzyny a nie lpg bo dzieje sie tak na benzynie oczywiscie na gazie takze obroty sa podniesione do okolo 2 tys. Zapewne jesli uda mi sie usunac usterke na benzynie to i na gazie bedzie spokój. Prosze o pomoc i wszelkiego rodzaju sugestie.
Z góry dzieki.
Dziwne zachowanie obrotow
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Użytkownik
- Auto: mk2
- Silnik: vr6
- Kontakt:
Re: Dziwne zachowanie obrotow
Witam ja mam tak samo teraz zima obroty mam 3tyś i spadaja do normalnych jak sie nagrzeje auto albo jak zgasze silnik chwilke poczekam,ale chodzi o oten element co na rysuknku nr 105 wychodza z niego 2 przewody ja je w tamtym roku zaślepiłem i było po sprawie,spróbój tylko to jest pierburg 2e niewiem czy uciebie w twoim gazniku jest ten element http://www.ruddies.business.t-online.de ... sweise.htm" onclick="window.open(this.href);return false;