auto gaśnie na biegu jałowym
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam
W ostatnim tygodniu samochódł zgasł mi z 3 razy ( jechałem na LPG), podczas jazdy na 1 biegu lub na wstecznym, po prostu jak wolno poruszam się.
A gdy zgaśnie to nie chce zapalic, kręce kluczykiem i nie załapuje. Dopiero jak odłącze klemy akumulatora na 5 min to rusza i zapala od razu.
Zauważyłem że ostatnio troche mocniej trzesię mi silnikiem na postoju.
Proszę o pomoc w czym tkwi problem
Pozdrawiam
W ostatnim tygodniu samochódł zgasł mi z 3 razy ( jechałem na LPG), podczas jazdy na 1 biegu lub na wstecznym, po prostu jak wolno poruszam się.
A gdy zgaśnie to nie chce zapalic, kręce kluczykiem i nie załapuje. Dopiero jak odłącze klemy akumulatora na 5 min to rusza i zapala od razu.
Zauważyłem że ostatnio troche mocniej trzesię mi silnikiem na postoju.
Proszę o pomoc w czym tkwi problem
Pozdrawiam
spr.przewody i świece ( silnik pali na wszystkie garki. wygląd świec dużo ci powiedzą )
- Pedi1994
- Mały gagatek
Możliwe że dostaje się lewe powietrze skutek gaśnięcia samochodu lub nierówna praca. Może być też źle wyregulowany parownik na biegu jałowym zbyt uboga lub bogata mieszanka i tak jak kolega diegoxxx powiedział wygląd świec ci pomoże szukać przyczyn.
Re: auto gaśnie na biegu jałowym
kable mają rok beru, świece są ok, ale 2 środkowe jakby zalane olejem, nie wiem czy to normalne objawy?
ale zalana jest środkowa metalowa cześć końcówka jest sucha
ale zalana jest środkowa metalowa cześć końcówka jest sucha
Zauważyłem że na benzynie jest ok, tylko na LPG gaśnie mi
zawsze ruszam z benzyny a następnie przełącza się na gaz, ale teraz spróbowałem ruszyć z gazu, zapala i od razu gaśnie
wcześniej mogłem zapalić LPG i jechać
zawsze ruszam z benzyny a następnie przełącza się na gaz, ale teraz spróbowałem ruszyć z gazu, zapala i od razu gaśnie
wcześniej mogłem zapalić LPG i jechać
Jedź do jakiegoś mechanika nie drogiego, niech Ci zajrzy na wtryski. Ten wyciek o którym wspominałeś też warto zdiagnozować i wyeliminować, tak dla pewności
Pozdro!
Pozdro!
Witam
sam wymieniłem cewkę bo miałem zapasową samochód ruszył, jeździł ale nadal jakby szarpało silnikiem
pojechałem do mechanika powiedział że prawdopodobnie to halotron i wymienił mi aparat zapłonowy, nadal szarpało co jakiś czas silnikiem, momentami śmerdzi gazem albo benzyną w zależności jakie paliwo
dzisiaj rano rozrusznik nię kręci i nie odpaliłem auta
iskra na świecy jest
Pozdr
sam wymieniłem cewkę bo miałem zapasową samochód ruszył, jeździł ale nadal jakby szarpało silnikiem
pojechałem do mechanika powiedział że prawdopodobnie to halotron i wymienił mi aparat zapłonowy, nadal szarpało co jakiś czas silnikiem, momentami śmerdzi gazem albo benzyną w zależności jakie paliwo
dzisiaj rano rozrusznik nię kręci i nie odpaliłem auta
iskra na świecy jest
Pozdr