Witam wszystkich piszących na forum..
mam problem..
podczas jazdy samochodem zapaliła mi się kontrola abs (pomarańczowa) po czasie również zapaliła się kontrolka poduszki powietrznej radio nie działało spadło napięcie w aucie co spowodowało własnie to ze radio sie nie włączało auto ledwo zapalało, został wymieniony akumulator bo podobno to była jego wina, auto po wymiane działało super po paru dniach zapaliła sie ponownie kontrola poduszki powietrznej i abs ii dodatkowo kontrola czerwona z wykrzyknikiem i zaczęła piszczec po paru sekundach wszystkie kontrolki znikły, nie wiem co sie dzieje potrzebuje pomocy!czy cos moze mi sie stac podczas jazdy?
pozdrawiam i czekam na odpowiedz
zapalająca się kontrolka abs i poduszka powietrzna!!
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- waski1
- _
- Auto: Passat B7
Golf II Country
Skoda 1000MB
Golf MK2
Golf IV - Silnik: CFGB
- Kontakt:
Czy po wymianie akumulatora wpadł ktoś na pomysł sprawdzenia ładowania nowego akumulatora?
Może problem tkwi w niesprawnym alternatorze?
Może problem tkwi w niesprawnym alternatorze?
Kolega waski1, dobrze mówi. Sprawdź alternator bo takie objawy mówią, że to na 100% jego wina. I stary aku wystarczy naładować i też pewnie jeszcze będzie hulał, a o sprawdzaniu alternatora jest wątek na forum, poszukaj.
- waski1
- _
- Auto: Passat B7
Golf II Country
Skoda 1000MB
Golf MK2
Golf IV - Silnik: CFGB
- Kontakt:
Jeszcze kabelki po drodze mogą być doAdz@r pisze:że to na 100% jego wina