Wymiana Oleju płukanka silnika....
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Nie no - temat do zamknięcia bo już brednie idą...
https://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=91&t=538082&p=7130128#p7130128
Panowie to lac tą płukankę chyba silnika jak grochówa dupy nie rozerwie:D a cos pomoze co??
Sprzedam fotele Motorsport z Audi RS5. PRIV stan idelany 18000tys przebiegu
Re: Wymiana Oleju płukanka silnika....
Piasek daj spokój ... chopaki rozkręcają się W końcu troche radości w tym smutnym jak ... mieście
Waldini a jak ja mam plastikową pokrywę zaworów ? Plastik kiepsko przewodzi energię cieplną
Waldini a jak ja mam plastikową pokrywę zaworów ? Plastik kiepsko przewodzi energię cieplną
VW Bora, 1.9 TDI, 2004 rok, 101 KM, silnik w wersji ATD, automat, 5-biegowy TIP-TRONIC
Yamashka R6 :]
Wszystko na temat- http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic975776.html .
Prawidłowo serwisowany silnik nie ma osadów -chyba że lejecie olej z "Lidla".$ wydaną na "fluks-y"zainwestujcie w lepszy olej np . Motul .
Prawidłowo serwisowany silnik nie ma osadów -chyba że lejecie olej z "Lidla".$ wydaną na "fluks-y"zainwestujcie w lepszy olej np . Motul .
Leje motul z intecars bo na allegro nie ma dobrego motula jak i castrola:)
To "płukanka" nie powinna być potrzebnaGTI2007 pisze:Leje motul
czyli nie trzeba;)
Jezeli naprawdę chcesz wyczyścić układ smarowania -zrzuć miskę olejową .Dodatkowym plusem jest możliwość wyczyszczenia sitka "smoka"pompy oleju .GTI2007 pisze:czyli nie trzeba;)
tez nie jest zle:) mozna i tak skoro mowisz ze nie oplaca sie lac:)
Psilos ma rację :] Od czasu do czas zwalić michę i wywalić ten cały syf z dna :]
Ja zawsze kupuje 0,5 więcej i leję do komory filtra żeby pozbyć się z tych okolic całego zużytego :] Może czasami delikatnie kompresorkiem i przykrywam szmatą, żeby nie mieć drugiej kaplicy sykstyńskiej na suficie garażu
Ja zawsze kupuje 0,5 więcej i leję do komory filtra żeby pozbyć się z tych okolic całego zużytego :] Może czasami delikatnie kompresorkiem i przykrywam szmatą, żeby nie mieć drugiej kaplicy sykstyńskiej na suficie garażu
VW Bora, 1.9 TDI, 2004 rok, 101 KM, silnik w wersji ATD, automat, 5-biegowy TIP-TRONIC
Chociaż teraz jak tak pomyślałem to chyba mój błąd bo mogłem wypłukać z miejsca "przed oczyszczeniem" syf z olejem do miejsca "po oczyszczeniu"
- VWaldini81
- LDZ
Dotyczy aut bez pokrywymssg1 pisze:Waldini a jak ja mam plastikową pokrywę zaworów ?