Cześć.
Mojego 1,4 AKQ ciężko jest odpalić, kiedy poziom paliwa zbilża się do rezerwy. Poza tym czuć trochę benzyną po tankowaniu. Może miał ktoś podobny ambaras ze swoim 1,4 16V i namierzył przyczynę?
Pozdrowionka!
Ciężko pali kiedy jest mało w baku
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- Acid55555
- Użytkownik
- Kontakt:
Ja bym pomyślał nad wymianą filtra paliwa. W moim było pełno syfu, do tego w baku też możesz mieć trochę syfu i pewnie dlatego źle pali na rezerwie.
Co do zapachu benzyny może nie przepala Ci dobrze mieszanki. Miałem to samo, że czułem zapach benzyny. Na raz wymieniłem filtr oraz sondę lambda, i po zapachu benzyny nie ma śladu.
Filtr to koszt jakiś 40 zł, więc nie ma co się zastanawiać tylko wymieniać
Co do zapachu benzyny może nie przepala Ci dobrze mieszanki. Miałem to samo, że czułem zapach benzyny. Na raz wymieniłem filtr oraz sondę lambda, i po zapachu benzyny nie ma śladu.
Filtr to koszt jakiś 40 zł, więc nie ma co się zastanawiać tylko wymieniać
- biercok mkII
- Gadatliwa bestia
taaa a normalnie pompa ciagnie paliwo z samej gory? a co kolego jak masz pelny bak to syfu nie ma? Zastanow sie co piszesz bo czy jest pelny bak czy opary pompa zawsze pompuje z dna baku! Tylko glupek wierzy w jakies ciagniecie syfu na razerewie! To jest mit i bajka, juz o tym pisalem w innym temacie i nie tylko ja.w baku też możesz
mieć trochę syfu i pewnie
dlatego źle pali na rezerwie
Jak masz mało paliwa to spróbuj przed odpaleniem przekręcić kilka razy kluczyk na około 3 sekundy (aż pompka przestanie nabijać ciśnienie), jeżeli odpali lepiej to trzeba do niej zajrzeć.
VW
- Acid55555
- Użytkownik
- Kontakt:
biercok mkII, no właśnie z dna ciągnie, jeśli masz już pusto to zassie brudu. może Ty masz rację, ja tylko podsuwam możliwe rozwiązania problemu