Panowie, po ostatnim wybuchu gazu i rozerwaniu się gumy przepływomierza (została naprawiona) mam spore problemy z autem na benzynie (1.8 PB). Najbardziej odczuwalne są na niedogrzanym silniku, lub też przy wyższych temperaturach na zewnątrz. Silnik pracuje strasznie nierówno, gaśnie. Najprawdopodobniej go zalewa, ponieważ gdy zgaśnie trzeba go jakąś dłuższą chwile kręcić rozrusznikiem z gazem wciśniętym do końca, wtedy zaczyna powoli łapać. Czy to wina przepływomierza?
Z góry dzięki za odpowiedź.
Wybuch gazu. Uszkodzona przepływka?
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
może łapie gdzieś lewe powietrze za przepływomierzem sprawdź czy wszystko masz szczelne i czy ta ruchoma płytka w przepływomierzu chodzi bez oporów .
To nie silnik warczy to mruczy historia
Wielopunkt elektroniczny
Dokładnie sprawdziłem, wszystko ładnie szczelne, wszystkie przewody na miejscu. Jeżeli chodzi o tą płytkę, to była trochę pogięta i trochę ocierała. Delikatnie młoteczkiem wyprostowalem, ustawilem i nic nie ociera... Wtedy polepszyło się na gazie, na benzynie bez zmian.
Dokładnie sprawdziłem, wszystko ładnie szczelne, wszystkie przewody na miejscu. Jeżeli chodzi o tą płytkę, to była trochę pogięta i trochę ocierała. Delikatnie młoteczkiem wyprostowalem, ustawilem i nic nie ociera... Wtedy polepszyło się na gazie, na benzynie bez zmian.