Problemy z nowym termostatem czy inny problem ?
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam
Kilka tygodni temu na trasie zagotowało mi wodę w silniku.
Chwile odczekałem włączyłem ogrzewanie na max i tak dojechałem do domu. Zrobiłem próbę bez termostatu puszcza na drugi obieg nie gotuje wszystko ok znaczy termostat do wymiany.
Kupiłem termostat vernet założyłem i dalej to samo nie puszcza na drugi obieg gotuje wode REKLAMACJA uznana i wymiana na nowy założyłem i dalej to samo nie puszcza na drugi obieg temperatura rośnie.
Już nie mam pomysłu co dalej zrobić czy reklamować czy może to jest jeszcze inny problem Czy to prawidłowe że ośka została w obudowie i oddzieliła się od termostatu ? Foto przedstawia otrzymany w ramach gwarancji termostat po ponowny wymontowaniu :
Kilka tygodni temu na trasie zagotowało mi wodę w silniku.
Chwile odczekałem włączyłem ogrzewanie na max i tak dojechałem do domu. Zrobiłem próbę bez termostatu puszcza na drugi obieg nie gotuje wszystko ok znaczy termostat do wymiany.
Kupiłem termostat vernet założyłem i dalej to samo nie puszcza na drugi obieg gotuje wode REKLAMACJA uznana i wymiana na nowy założyłem i dalej to samo nie puszcza na drugi obieg temperatura rośnie.
Już nie mam pomysłu co dalej zrobić czy reklamować czy może to jest jeszcze inny problem Czy to prawidłowe że ośka została w obudowie i oddzieliła się od termostatu ? Foto przedstawia otrzymany w ramach gwarancji termostat po ponowny wymontowaniu :
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
zacząłbym od sprawdzenia termostatu przed montażem...i ważny jest jego poprawny montaż, zdarzają się błędy w montażu co owocuje nieprawidłową pracą termostatu.
Problem niesprawnych termostatów, pomimo że są nowe, też jest dosyć powszechny
Problem niesprawnych termostatów, pomimo że są nowe, też jest dosyć powszechny
Po zagotowaniu wystrzeliła sama końcówka widoczna na zdjęciu.
Qto, sprawdzenei przed montażem czyli do wrzątku go ?
- Qto
- _
- Kontakt:
do wrzątku nie...tak sprawdzisz czy się otwiera. A jak będzie się otwierał za szybko ?? Najlepiej garnek z wodą i termometrem....wodę podgrzewać i obserwować czy termostat pracuje poprawnie.luks82 pisze:Qto, sprawdzenei przed montażem czyli do wrzątku go ?
Dziękuje i wyjaśniam problem rozwiązany
Po ponownym zdemontowaniu obudowy termostatu zauważyłem że jest ona uszkodzona. Bolec termostatu wydziewczył obudowę i mimo prawidłowego działania wchodził w dziurę zamiast rozpychać termostat.
Tylko się zastanawiam po kiego grzyba uznali mi reklamację poprzedniego termostatu przecież był raczej 100 % sprawny a to mnie bardzo zmyliło.
Po ponownym zdemontowaniu obudowy termostatu zauważyłem że jest ona uszkodzona. Bolec termostatu wydziewczył obudowę i mimo prawidłowego działania wchodził w dziurę zamiast rozpychać termostat.
Tylko się zastanawiam po kiego grzyba uznali mi reklamację poprzedniego termostatu przecież był raczej 100 % sprawny a to mnie bardzo zmyliło.
- Qto
- _
- Kontakt:
często łatwiej uznać gwarancję i dać nową część niż sprawdzać co jest nie tak...Tomanek pisze:Tylko się zastanawiam po kiego grzyba uznali mi reklamację poprzedniego termostatu przecież był raczej 100 % sprawny a to mnie bardzo zmyliło.
Miałem verneta i do sklepu zwróciłem. Wziąłem wahlera potem wygotowałem go kilka razy i wsadzony działa. Może o wygotowanie chodzi??
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.