,,jechalem sobie autostrada i pokazalo ze nie ma oleju, ale nie bylo nawet pasa awaryjnego na naszej cholernej autostradzie okolo 1,5km od zjazdu na legnice zaczelo cos klekotac potem cos jeblo, poszedl dym i auto zgaslo, wygladalo jak by oleju nie bylo i silnik sie zatarl ale dzisiaj julek patrzyl a olej jest i cholera wie co stalo"
O to slowa mojego kolegi po ostatniej przygodzie z jego mk4. Wiecie co moglo spowodowac ów zdarzenie? Silnik 1,4 przebieg nie znany
1,4 Umarł ?
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
1,4 Umarł ?
Ostatnio zmieniony wt kwie 24, 2012 15:08 przez erwim12, łącznie zmieniany 1 raz.
Moja Gofrownica mk II GTI
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=87&t=440201" onclick="window.open(this.href);return false;
http://demotywatory.pl/3676965/Samochod" onclick="window.open(this.href);return false;
1,4 Umarł ?
napewno to była kontrolka poziomu oleju? Może czerwona od ciśniania? Dym jakiego koloru? typ silnika i przebieg?
1,4 Umarł ?
Proponuję sprawdzic stan paska rozrządu. Byc może, że pasek pękł lub przeskoczył. Warto tez sprawdzic czy idzie obrócic wałem korbowym o 360 st.
1,4 Umarł ?
Czy jest pas czy nie ma nie ma znaczenia. Jak nie ma ciśnienia oleju to się gasi silnik chyba, że jego zgaszenie może doprowadzić do wypadku. Trzeba było zgasić i dociągnąć się w miejsce, gdzie można się zatrzymać.erwim12 pisze:,jechalem sobie autostrada i pokazalo ze nie ma oleju, ale nie bylo nawet pasa awaryjnego na naszej zajeb*stej autostradzie
Jak ciągnął do końca to się silnik skończył. Jak coś zdechło i zadymiło się to mogę od razu powiedzieć, że szukaj silnika.
Wyedytuj temat bo przesadziłeś z wulgaryzmami.
-
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
1,4 Umarł ?
erwim12, troszkę kultury,jak pisał kolega wyedytuj,do wieczora masz czas,jeśli tego nie zrobisz a ja będę musiał masz warn zgodnie z regulaminem