Witam,
Ostatnio zauważyłem że coś syczy koło przepustnicy podczas dawania gazu. Obstawiałem że jest to uszczelka pod przepustnicą ta metalowa bo była w złym stanie to wymieniłem, okazuje się że syczenie pozostało. Jest to syczenie tylko podczas dawania gazu , jeśli dodaje po woli słychać to lekko , jeśli daje nagle gaz mocno to słychać. Mocy nie stracił samochód- nie odczułem. Dodam że mam zaślepiony EGR, i Ten syk słychać w okolicy przepustnicy. Co to może być?? Jakiś pomysł gdzie może być nieszczelność ?? Czekam na propozycję.
Syczenie
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Syczenie
Może i naturalny dźwięk kiedyś wydaje mi się że tego nie słyszałem ale może nie patrzyłem na to. Generalnie ta uszczelka nachodząca z obudowy filtra jest już troszkę stara znaczy wiem że nie dolega aż tak bardzo , można ją kupić w normalnym sklepie z częściami czy tylko w serwisie vw/skody ?? ma ona jakiś numer ??
-
- Nowicjusz
Re: Syczenie
U mnie tez ostatni syczało przy dodawaniu gazu (w Golfie IV 1,6 benzyna). Okazało się, że rozszczelniła się jedna z gumowych rurek, zlokalizowana w okolicach zbiornika wyrównawczego płynu hamulcowego (jak na rysunku poniżej):ostr8 pisze:Witam,
Ostatnio zauważyłem że coś syczy koło przepustnicy podczas dawania gazu. Obstawiałem że jest to uszczelka pod przepustnicą ta metalowa bo była w złym stanie to wymieniłem, okazuje się że syczenie pozostało. Jest to syczenie tylko podczas dawania gazu , jeśli dodaje po woli słychać to lekko , jeśli daje nagle gaz mocno to słychać. Mocy nie stracił samochód- nie odczułem. Dodam że mam zaślepiony EGR, i Ten syk słychać w okolicy przepustnicy. Co to może być?? Jakiś pomysł gdzie może być nieszczelność ?? Czekam na propozycję.
P.S. Jak ktoś wie jaką role spełnia ta rurka (w której powietrze jest na podciśnieniu) to niech da znać .
- Acid55555
- Użytkownik
- Kontakt:
Syczenie
co do sklepu to polecam http://www.iparts.pl" onclick="window.open(this.href);return false;