Nie odpala
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Nie odpala
Witam mam problem z moim golfem. Silnik 1.8 90km nie odpala zostały sprawdzone: cewka, moduł, rozrząd, świece, kopułka, palec i przewody. Iskra jest a nie chce zapalić czasem tylko strzela raz w gaźnik raz w wydech... Proszę o pomoc.
-
- Użytkownik
Nie odpala
jaki gaźnik, jaki rok? ma lpg? paliwo dochodzi do cylindrów? może zalany układ zapłonowy, było coś robione przy głowicy? uszczelka itp.?
Nie odpala
sprawdz pompy.zobacz swiece jeszcze raz teraz duzo jest chinskich czesci.hmm aparat to auto wcale nie odpali.cewka w czasie jazdy gasnie,podmien aparat na prube
Nie odpala
Problem rozwiązany. Po 1 rozrząd niby był na znakach ale jednak jak ustawiłem po swojemu na krzywkach to znaki się nie zgadzały w ogóle a więc chyba coś z kołem na wałku było robione. Po 2 wymieniłem świece. Po 3 kolejność zapłonu nie była taka jak zazwyczaj 1342 tylko 1423 mało tego zaczyna od czwartego. Jeszcze został mi problem zalewania na benzynie może macie jakieś pomysły?