Witam mam taki właśnie przekaźnik:
http://www.piekarz.pl/?page=offer&item=7650" onclick="window.open(this.href);return false;
Rok 94, silnik 1.4
I mam problem z paleniem na benzynie, po prostu zachowuje się tak jak by się dusił, jak załapie i lekko dodam mu gazu to się dusi i gaśnie, na gazie pali elegancko, sprawdzałem z drugim wtryskiem bosha, całą przystawkę, dalej to samo. Gaz założony ponad rok temu. Więc całkiem niedawno, samochodzik od 2 tygodni jest mój właśnie z taką usterką.
Odłączając sondę lamda na benzynie już lepiej się zachowuje ale nie jest to bo czuć jeszcze duszenie, oraz nie utrzymuje obrotów i gaśnie. Pompka paliwa jest nowa, przewody i świece tak samo. Poprzedni właściciel nie miał czasu na diagnozę powiedział, że to wina mono-wtrysku lecz jak już pisałem wymieniłem nic to nie dało.
Pozdrawiam i liczę, że ktoś udzieli i dobrych rad, moje podejrzenia padły właśnie na ten przekaźnik co w/w.
Pozdrawiam!
Nie chodzi na benznie...
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Nie chodzi na benznie...
mam kolego identycne problem , odpalam na benzynie delikatnie 3mam noge na gazie inaczej dusi sie i gasnie, na gazie wsystko ok , daj znac jak rozwiazes swoj problem.
- Paweł Marek
- V.I.P.
Nie chodzi na benznie...
Rafik89, spróbuj restu sterownika silnika - szczegóły na forum potem napisz o efektach. Napisz genetrację instalacji gazowej, markę komputerka jeśli jest
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
Re: Nie chodzi na benznie...
Reset sterownika to masz na myśli odłączenie akumulatora na około 5 min?
Robiłem to i nic nie dawało, Przekaźnik sprawdziłem jest dobry.
Co do generacji gazu nie mam pojęcia, gdzie to mogę sprawdzić?
Robiłem to i nic nie dawało, Przekaźnik sprawdziłem jest dobry.
Co do generacji gazu nie mam pojęcia, gdzie to mogę sprawdzić?