Faluja obroty
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Mały gagatek
Faluja obroty
Witam mam taki problem z obrotami dzisiaj było -20 rano odpalił na strzała przejechałem 7 km i przy dojeżdżaniu do skrzyżowania hamujac zgasł mi, odpali i było ok (wczesniej mi falowały te obr tak z 2 kreski ponizej 1000obr i powracało na na normalne obroty jałowe i to sie powtarzało w kółko i nie przeszkadzało to w niczym a dzisiaj na postoju obroty spadaja nizej az buda zadrży i powraca na jałowe A w czasie jazdy tak z 60 km/h jak wcisne sprzegło nie hamujac to obroty sie utrzymuja i wtedy hamuje i jest Ok gorzej jak trzeba zahamowac nagle na "stopa"a nie (delikatnie hamujac) to silnik gasnie myslałem ze serwo jest dziurawe i przy hamowaniu zabiera podcisnienie z silnika Ale nie jest dziurawe tylko pordzewiałe troche i tyle no i temu towarzyszyły by jakies odgłosy a tu cisza .Silnik nie szarpie w czsie jazdy od rozpedzania Jaka może być przyczyna tego Silnik krokowy ??? czy co innego???
Silnik 1.6 ABU 93r Benzyna
Silnik 1.6 ABU 93r Benzyna
Faluja obroty
mam podobny problem, na poczatek wymienilem filtr paliwa (dlugo nie byl wymieniany i tania to rzecz), problem jednak pozostal, szukam dalej przyczyny
- Paweł Marek
- V.I.P.
Faluja obroty
mateusz150000, sporo przyczyn może być. -20 stopni to już jest jakiś problem jednak, ale winna może być nieszczelna -podstawa wtrysku, silniczek krokowy również jak i TPS, słabe ciśnienie paliwa
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
-
- Mały gagatek
Faluja obroty
Jak by to było cos z paliwem chyba to by mi buda drżała zaraz po odpaleniu a tak nie jest... dopiero jak sie troche zagrzeje to drży i gasnie
-
- Mały gagatek
Faluja obroty
W moim aee pojawiają się falujące obroty i wchodzenie na 3000 obr. po odpaleniu było przyczyną odłączenia aku i nie odczekania aż komp się zresetuje . Wczoraj podłączyłem pod prostownik i po odpaleniu zaczęło falować i sam wchodzić na obroty lub nie schodził z nich . Odłączyłem na całą noc i zobaczę czy coś to da , bo do tej pory pomagało .
-
- Mały gagatek
Faluja obroty
Raz koledze Gasneła skoda favorit przy dojezdzaniu do skrzyżowania dróg i przyczyna była kopułka z paluchem spróbuje wymienic u mnie ... moze pomoze...
Jeszcze jedno z tym gasnieciem Na postoju jak krece kierownica do oporu w lewo lub w prawo to silnik gasnie - od czego to sie dzieje ???
Jeszcze jedno z tym gasnieciem Na postoju jak krece kierownica do oporu w lewo lub w prawo to silnik gasnie - od czego to sie dzieje ???
-
- Mały gagatek
Faluja obroty
mateusz150000, u mnie jak kręcę to tylko trochę się zmniejszą obroty , bo silnik musi dać trochę powera dla pompy wspomagania , ale nie gaśnie .