Strzały i odcięcie 1.8t
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Strzały i odcięcie 1.8t
witam ostatnio zauważyłem że jak przekręcę mojego golfa 1.8t 150km to przy 6 tysiacach zaczyna się tak jakby odcięcie a mianowicie nie wchodzi dalej na obroty i strzela w tłumniku maxymalnie dodam że mam instalacje lpg i na niej jest ten sam objaw co moze byc tego przyczyną ??
-
- Mały gagatek
Strzały i odcięcie 1.8t
To normalne, że silnuik zaczyna przerywać. Na tym polega odcinka a więc zabezpieczenie silnika przed uszkodzeniem. Złym objawem byłoby gdybyś nie miał tej odcinki lub miał ją dużo szybciej.
ps. do ilu obr/min chciałbyś ten silnik kręcić?
ps. do ilu obr/min chciałbyś ten silnik kręcić?
-
- Mały gagatek
Strzały i odcięcie 1.8t
Tak tylko jak silnik ma odcinke to w tym momencie są takie objawy w tłumiku. No chyba, że strzela mu podczas normalnej jazdy czy biegu jałowego. Ale tego jasno nie napisał.
6 tysiacach zaczyna się tak jakby odcięcie a mianowicie nie wchodzi dalej na obroty i strzela w tłumniku maxymalnie
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
Strzały i odcięcie 1.8t
moc max masz przy 5700obr/min...jednak czerwony pole (u mnie odcina równo z czerwonym polem na obrotku) jest trochę "wyżej" niż 6tysi...nie wiem przy jakich obrotach odcinają 1.8T, ale wydaję mi się że Twój jednak robi to trochę za szybko - proponuję diagnostykę vagiem
Strzały i odcięcie 1.8t
macie racje że odcięcie musi być ale napewno nie powinno być przy 5,800 obrotach/min tylko przy 7 tys na youtubie jest dużo filmików i tam odciecie jest przy ponad 7 tys. obrotów i dla tego nie wiem co mu dolega jak bede miał chwilkę to nagram to i wam pokaże