Vw Golf 1.4 16v 2003r. Silnik: BCA
Padła mi ostatnio jedna cewka. Wymienione zostały razem z nią wszystkie świece.
Naczytałem się o awaryjności tych cewek w związku z czym mam pytanie:
Czy jeśli wymienię wszystkie cewki na jakieś lepsze np. Bosch to czy problem z ich padaniem ustąpi? Czy przyczyną jest może coś innego ?
Czy wymiana wszystkich cewek pomoże?
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- stonefree
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
A jakie są zamontowane teraz?darek2961 pisze:Czy jeśli wymienię wszystkie cewki na jakieś lepsze np. Bosch to czy problem z ich padaniem ustąpi?
Z tego co czytałem na forum leona to jest akcja serwisowa na cewki zapłonowe w vw. Może warto podjechac i sprawdzic czy się akurat nie załapiesz na darmową wymianę.
w tych silnikach nie ma akcji naprawczej cewek, juz nie sa takie drogie, a wytrzymuja ok 100 tys km , ja na dystansie 140 tys km 3 cewki mam dalej oryginaly, a tam jest akcja serwisowa od 1.8 w zwyz i nie kazdy silnik, tam cewki moga doprowadzic do pozaru auta.
Więc jeżeli masz jeszcze od nowości te cewki to możesz się spodziewać, że padnie lub padna ci nastepne. Taki ich urok i nie masz wpływu na to kiedy się i czy się zepsują. Jest to część, która się zuzywa więc odpowiedź na pytanie
Może warto mieć jedną sprawną w zapasie.
opowiedź brzmi nie.Czy jeśli wymienię wszystkie cewki na jakieś lepsze np. Bosch to czy problem z ich padaniem ustąpi?
Może warto mieć jedną sprawną w zapasie.