Dziwnie dusi i nie raz gasnie na jałowym biegu!!
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam . Od pewnego czasu auto dziwnie sie dusi i nie raz gasnie nawet. Myslalem ze to bedzie wina felernego gazu,ale sprawdzalem tez na bezynie i robi sie tak samo.... co moze byc przyczyna takie zachowania?? Dodam ze jakies 5 miesiecy temu wymienilem swiece i kable, a rok temu czujnik halla w ukladnie zaplonowym!
Pan Bóg stworzył VW, bo wiedział co to prawdziwe piękno ! ! !
- karol2010
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Na twoim miejscu sprawdzilbym korkowca , filtry, czujnik temperatury , i podpioł samochód pod vaga czy nie ma błędów
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=88&t=431207&p=5192875#p5192875 - moje mkIII
- Paweł Marek
- V.I.P.
tomkun, poniewaz masz LPG - sprawdź przepływomierz, opisy sa na forum, z tym że głównie chodzi o to żebyś zobaczył czy klapka mu sie nie ociera o ścianki
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
Przepływka sprawdzona nie obciera sie.... a i przy okazji sprawdzilem kable i po odłączeniu jednego zauważyłem chyba cos dziwnego tzn. srodek kabla tam gdzie sie nasadza swiece jest tak jak by przyrdzewialy i odrazu sprawdzilem inne kable ale inne sa normalne czyste. nie wiem czy to ma cos do rzeczy. ale tez próbowałem bez tej jednej swiecy go zapalac ale dalej go dusiło i od razu zgasl. ale nie raz jedzie normalnie normalnie chodzi a nie raz mu sie cos odwidzi
Pan Bóg stworzył VW, bo wiedział co to prawdziwe piękno ! ! !
- karol2010
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Wiesz. Tak odbiegając od tematu. Pamietam jak moj ojciec kupil kiedys swiece boscha mialem wtedy z 14 lat to bylo 7 lat temu. I przejechal z 500km i padly mu 2 szt. Wiec to ze masz 5 miesieczne kable i swiece to nie koniecznie musi oznaczać ich sprawność. Pozdrawiam
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=88&t=431207&p=5192875#p5192875 - moje mkIII