bzyczek i kontrolka oleju
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
można na tym jeździć ale słabe ciśnienie oznacza że silnik jest wyeksploatowany
- lukasfenix
- Gadatliwa bestia
Dużo osób na tym forum pisało, że założenie filtra tego producenta ( nie zawsze, ale jednak) ogranicza przepływ oleju i wariują czujniki. Zmień na Boscha i powinno się poprawić.ostry pisze:mam filtrona
EDIT
Tu jest temat o filtrach ze wskazówkami, o których mówiłem wcześniej:
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=2&t=87440" onclick="window.open(this.href);return false;
- Paweł Marek
- V.I.P.
chcesz naprawiać auto czy wyciszyć brzęczyk. Zewrzyj do masy kabel jednego odepnij drugiego może przestanie
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
niestety wyciszyć brzęczek ten czujnik co na głowicy jest to go odpinam tak? a ten drugi przy filtrze to zwieram do masy czy nie?
- Paweł Marek
- V.I.P.
chyba tak, nie mam w głowie ktory jest zwierny kóry rozwierny spróbuj obu kombinacji nic nie zepsujesz.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
Ja zmieniłem przy wymianie oleju filtr z Filtrona na Knechta. Jak ręką odjął. Oczywiście wyjeżdżony silnik to już inna sprawa.
miałem taki sam problem odzywał się czujnik oleju - powyżej 3tys obrotów przechodziło, wymieniłem olej i filtr i wszystko jest OK , powodem mogło być np, jakiś syf w oleju a przy wysokich obrotach przepalał:) wymień olej i filtr
a jaki olej lejesz??
a jaki olej lejesz??
to nie ma sensu. słabe ciśnienie a oleju wdupia ino gwizd. leje mobil 15w40