Przy 6500 odcięcie zapłonu auto staje
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Przy 6500 odcięcie zapłonu auto staje
Golf 1,6 16V AZD 180kkm
Auto kupione z German potwierdzony nie tylko przebieg ale i przeglady serwis itp. ...
Zauwazyłem ze na jałowym po naciśnieciu gazu na maksa przy 6500 obrotów auto przestaje kręcić. Więc na 3 biegu dałem 'buta' i okazuje się że na 6500 obrotów auto staje dołownie zwalnia jka puszcze gaz poniżej 6500 auto zyje i jedzie wyżej niestety jakby odciecie zpłonu nastaje i nie wiem czego się pryczepic??
Auto kupione z German potwierdzony nie tylko przebieg ale i przeglady serwis itp. ...
Zauwazyłem ze na jałowym po naciśnieciu gazu na maksa przy 6500 obrotów auto przestaje kręcić. Więc na 3 biegu dałem 'buta' i okazuje się że na 6500 obrotów auto staje dołownie zwalnia jka puszcze gaz poniżej 6500 auto zyje i jedzie wyżej niestety jakby odciecie zpłonu nastaje i nie wiem czego się pryczepic??
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
- tomekch973
- Nowicjusz
Przy 6500 odcięcie zapłonu auto staje!
hehe... z mojego punktu widzenia jest to odcinka, czyli takie ma maksymalne obroty aby nie przegzac silnika.
a po zatym to przeciez nie jezdzi sie na tak wysokich obrotach
a po zatym to przeciez nie jezdzi sie na tak wysokich obrotach
to do ilu ty bys chcial go krecic? To nie F1 tylko samochod osobowy. Jest to odcinka zeby nie rozwalic silnika
Czyli nie przepustnica? Ze niby wszystko ok? Zastanawima się jak to jest z hamownią cyz tam pokaże mi na kompie ile KM zostało?? i czy w okolicach Lublina/Zamościa Chełma znacie jakąś hamownię??
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
Wszystko jest ok. Tak ma być i koniec. Źle będzie jak bedzie sie wkręcał wyżej lub mniej.
Ręce opadają jak się czyta coś takiego... No komments.harvard pisze:Zauwazyłem ze na jałowym po naciśnieciu gazu na maksa przy 6500 obrotów auto przestaje kręcić. Więc na 3 biegu dałem 'buta' i okazuje się że na 6500 obrotów auto staje dołownie zwalnia jka puszcze gaz poniżej 6500 auto zyje i jedzie wyżej niestety jakby odciecie zpłonu nastaje i nie wiem czego się pryczepic??
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
Przy 5700obr/min masz max moc, czyli teoretycznie nie ma po co wyżej kręcić silnika...a przy 6500obr/min masz odcinkę.
O hamownię popytaj na grupie regionalnej.
Zamykam
O hamownię popytaj na grupie regionalnej.
Zamykam