juz nie zapalił
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Mały gagatek
juz nie zapalił
Dzis mój golf odmówił posłuszeństwa , pojechalem do miasta i dwa razy go zgasiłem i wszystko w porządku przy trzecim odpaleniu nie odezwał sie ani na benzynie ani na gazie .Dotej pory nie było najmniejszych problemów ,palił z pierwszego. jedynie kilka razy zdarzyło mi sie ze w czasie jazdy zgasł (obroty spadały do 0 ale po1-2 sekund zapalał i jechał dalej dwa czy trzy razy zdarzyło mi sie to na parkingu podczas zapalania ,zapalił i zgasł po odczekaniu chwili zapalił) ,co to moze byc i czy bedzie drogo .Paliwo podaje bo sprawdzałem ,wiec mysle ze to coś z zapłonem . Mój golf to abf 150km 2.0 16v z gOry dziekuje za pomoc
juz nie zapalił
Cewka i czujnik Halla do sprawdzenia. Niedawno przerabiałem temat. Okazał się walnięty Hall. Jak właśnie Hall to z Bosha 180zł. Jak cewka to używka w 100 zł spokojnie sie zmieścisz.
-
- Mały gagatek
-
- Mały gagatek
juz nie zapalił
Mozesz go podlaczyc ale jak dal mnie do bez sensu bo auto nie zapala wiec bedzie latwo zdiagnozowac usterke.Mialem kiedy podobna sytuacje u siebie okazalo sie ze aparat zaplonowy byl do wymiany.Znajomy zamantowal mi uzywke i jezdzi do tej pory.Warto bylo by spawdzic czy auto daje iskre na swiece.
juz nie zapalił
beataimichal1, prawdopodobnie masz uszkodzony czujnik położenia wału G28. Podłącz pod VAG`a (VCDS`a) i sprawdź błędy. Jeżeli masz błąd 00513 to w 100% czujnik położenia wału do wymiana (efekt Hall`a). Jeżeli nie ma takiego błędu to padła cewka Czujnik w aparacie zapłonowym zostaw w spokoju - nawet z uszkodzonym ABF odpala
Posiadasza fabryczny alarm? Jeżeli tak, to on może być również przyczyną.
Posiadasza fabryczny alarm? Jeżeli tak, to on może być również przyczyną.
juz nie zapalił
czujnik Halla lub zadziałało jakieś stare odcięcie zapłonu(ja tak miałem)
2011-2013 Golf III 1.8 90KM ABS 1992r.
2013-2015 Golf III 1.9 TDI 90KM 1994r.
2013-2015 Golf III 1.9 TDI 90KM 1994r.